DAČIĆ: SPS ne pritiska sudstvo

Premijer Srbije izjavio je da socijalisti nisu uticali na presudu nadležnog suda u Požarevcu, koji je po tužbi dvojice pripadnika Otpora protiv Marka Miloševića, presudio da zbog zastarelosti procesa oni plate troškove veće od 800.000 dinara

  • 7

Premijer i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da ta stranka nikada ne vrši pritisak na sudske organe, pa ni u slučaju Marka Miloševića.

Dačić tvrdi da socijalisti nisu uticali na presudu nadležnog suda u Požarevcu, koji je po tužbi dvojice pripadnika Otpora protiv Marka Miloševića, presudio da zbog zastarelosti procesa oni plate troškove veće od 800.000 dinara.

Dačić je istovremeno naglasio da sudske instance treba da rade svoj posao i da je i taj proces trebalo da bude odrađen, a ne da dođe do zastarevanja.

- Mi ne vršimo uticaj na sud, ni tim povodom, niti smo ikada to radili - rekao je on novinarima u Petrovcu na Mlavi, gde je prisustvovao obeležavanju dana te opštine.

Upitan da prokomentariše stav potpredsednika SPS Milutina Mrkonjića, koji je čestitao na hrabroj odluci sudiji koja je proces dovela do zastarevnja, Dačić je rekao da se u tom slučaju radi o Mrkonjićevom ličnom stavu.

- To nije dobro i ja ne podržavam tako nešto - s druge strane, sudovi treba da rade svoj posao i institucije treba da rade svoj posao - rekao je on.

Dačić je dodao da je siguran da su sudske institucije i u tom slučaju mogle da odrade svoj posao, a ne da slučaj bude zastareo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soko

    9. jun 2013 | 00:49

    Da, da... ne utice. A onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...

  • Jova paun

    9. jun 2013 | 02:05

    Dokle bre vise? Ko tebi vise veruje Dok se ti tu sepuris, Taci ti polako ulasi u UN Koga vi vise lazete? Ne mislis valjda da cemo dobiti datum Pa to samo ti u to mozes da verujes Obrukali ste Srbiju Nemci nam naplacuju za oba rata Ako treba i opet cemo im..... Dalje prste od Srbije

  • hercegov grad

    8. jun 2013 | 22:21

    pa neka Otporasi daju koji dinar ili eve,koji su dobili od zapada i Sorosa radi rusenja legalnog sistema i vlasti.U otporu se bio skupio sav olos iz opozicije pa takvi izgledaju i danas kad ih covek vidi jer odelo.ne cini coveka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA