NIKOLIĆ SA VUJANOVIĆEM: Saradnju podići na što viši nivo

- Pokrenućemo više važnih ekonomskih projekata na severu i zato su nam bitni dobri odnosi sa Srbijom - rekao je predsednik Crne Gore nakon sastanka sa srpskim predsednikom

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas, na marginama Samita država centralne Evrope u Bratislavi, sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

Vujanović je izrazio želju da se intenzivira komunikacija dve vlade, kako bi se bilateralna saradnja podigla na što viši nivo.

- Crna Gora će pokrenuti više važnih ekonomskih projekata na severu, i zato su joj takođe bitni dobri odnosi sa Srbijom - rekao je Vujanović.

On je dodao i da postoji interesovanje za ideju predsednika Nikolića da se srpske političke organizacije u Crnoj Gori uključe u vladajuću koaliciju.

Predsednik Crne Gore je izrazio zahvalnost za saradnju u realizaciji infrastrukturnih projekata, izgradnji autoputeva i železnice.

Nikolić je istakao da će se Srbija založiti da Crna Gora bude uključena u projekat "Južni tok", tako što bi se jedan krak gasovoda preko Srbije izdvojio ka Crnoj Gori.

On je dodao da smatra da je to projekat od ogromne važnosti za ceo region i da je bitno da i Crna Gora bude uključena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA