UVOD U REBALANS BUDŽETA: Vladajuća koalicija usaglasila antikrizne mere

Na sastanku vrha vladajuće koalicije, koji je završen kasno sinoć, dogovorene su uštede u budžetima ministarstava pojedinačno, uključujući nabavke, subvencije i investicije

  • 0

Vrh vladajuće koalicije dogovorio je sinoć detalje antikriznih mera koji se tiču ušteda u budžetima ministarstava pojedinačno, uključujući nabavke, subvencije i investicije.

To je uslov da se zvanično krene u rebalans budžeta koji bi Vlada trebalo da usvoji do kraja nedelje. Do tada se očekuje još usaglašavanja među ministarstvima, prenosi RTS.

Vlada treba da nađe način da uštedi 40 milijardi dinara, kako bi se držao pod kontrolom manjak u kasi. Očekuje se da rebalans sa antikriznim merama bude usvojen do kraja meseca.

Svako ministarstvo treba da nađe prostora za uštede, koji će obuhvatiti i nabavku robe, subvencije, ali i investicije. Takođe, treba da se napravi detaljan plan i brzina restrukturiranja preduzeća.

Sastanku, koji je trajao oko tri i po sata, prisustvovali su premijer Ivica Dačić, guverner Jorgovanka Tabaković, ministri Mlađan Dinkić, Zorana Mihajlović, Jovan Krkobabić, Verica Kalanović i Goran Knežević.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksadar Vučić rekao je, uoči sastanka, da se za nedelju ili dve može očekivati rebalans budžeta u Skupštini Srbije.

Kako RTS saznaje, Ministarstvo finansija već radi na izradi rebalansa na osnovu onog što je dogovoreno na prethodnim sastancima.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA