Tomislav Nikolić počasni građanin Trebinja! (VIDEO)

Predsednik Srbije odlukom Skupštine grada Trebinja proglašen je za počasnog građanina ovog grada, a nakon dobijanja Povelje obratiće se građanima na gradskom trgu

  • 6

Predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću uručena je Povelja počasnog građanina Trebinja na Svečanoj sednici Skupštine grada.

Odluku da se predsedniku Srbije uruči Povelja počasnog građanina Trebinja donela je Skupština grada Trebinja na sednici održanoj 6. juna.

"Uzevši u obzir da je Nikolić glavni nosilac antikorupcionih procesa u Srbiji, predsednik sa afirmativnim stavom i jasnom vizijom odnosa sa narodom Republike Srpske, te osoba koja ima i emotivan odnos prema Trebinju, u kome je izvesno vreme živio i radio, Skupština je usvajanjem predloga zaključila da Nikolić zavređuje pomenutu počast", navedeno je u obrazloženju odluke.

Nikolić se zajedno sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem, obratio građanima na gradskom trgu, a potom je položiti venac na Spomenik braniocima Trebinja.

- Draga braćo i sestre, meni je Trebinje odavno pokazalo svoje srce, doveo sam čak i Dragicu u Trebinje da se venčamo, malo mi je falilo i da ostanem da živim u ovom gradu. Sad više neću moći da dođem ovde da to niko ne zna kao što sam to ranije činio - kazao je Nikolić.

Iz Predsedništva BiH najavljeno je da će predsednik Srbije i srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović u Muzeju Hercegovine prisustvovati svečanom otvaranju izložbe "Dučić u diplomatiji".

Ovaj događaj zajednički organizuju Arhiv Republike Srpske i Arhiv Jugoslavije iz Beograda, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Nikolić će posetiti i manastir Gračanica u Trebinju.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA