Naprednjaci i socijalisti vladaju Zaječarom!

Nakon osam godina Boško Ničić iz URS-a nema većinu u Zaječaru jer je najavljena nova vladajuća koalicija koju će činiti Srpska napredna stranka i SPS

  • 0

Nakon osam godina Boško Ničić iz URS-a nema većinu u Zaječaru, jer je koalicija oko SNS-a sa svojim kandidatom za gradonačelnika Sašom Mirkovićem osvojila 39,15 odsto glasova, URS je osvojio 34,64 odsto glasova, koalicija oko SPS-a 11,51, a LDP 5,68 odsto glasova. Ostale stranke nisu prešle cenzus, zbog čega je lider DS Dragan Đilas bio veoma ljut.

Srpska napredna stranka osvojila je najviše glasova na lokalnim izborima u Zaječaru, na drugom mestu je URS, a treća je koalicija okupljena oko SPS-a. Izlaznost na izborima bila je veća od 50 odsto.

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, SNS je već dogovorio koaliciju sa SPS-om.

Koalicioni partner naprednjaka na republičkom nivou, Ujedinjeni regioni Srbije, čestitali su SNS-u na pobedi.

Kandidat SNS-a za gradonačelnika Saša Mirković poručio je da će se protiv nezaposlenosti boriti uvođenjem investicija i istakao da će najpre analizirati šta se sve dogodilo u prethodnom vremenskom periodu.

- Prvo moramo da sagledamo sve što je bilo u prethodnom periodu i da vidimo kako da rešimo probleme građana, koji su ogromni - rekao je Mirković.

Potpredsednica Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović ocenila je da su izbori u Zaječaru pokazali da ta stranka ima jake lokalne lidere, kao "jasne lokalne politike sa delima i rezultatima koji su vidljivi".

Odziv birača bio je veći od 50 odsto. Izborni dan je bio počeo burno. Napadnuti su građani koji su išli na glasanje u selu Velika Jasikova, od koji je dvoje povređeno. Stranke su se međusobno optuživale ko je odgovoran, i saopštenjima kršile izbornu tišinu.

(D. Z. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA