Svojatanje Tesle u ZG naljutilo Nikolića?

Deo govora hrvatskog premijera o znamenitim Hrvatima, u koje je, osim Nikole Tesle, uključio i Ruđera Boškovića, predsednik Srbije shvatio je kao provokaciju, ali nije reagovao

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Shibicaa
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Sladjana Bogdanovic

    04. jul 2013 | 09:34

    Koliko se ponosim srpskim porjeklom , toliko se ponosim hrvatskom domovinom - rekao je Nikola Tesla .( to znaci da i Srbi i Hrvati treba da shvate da Nikola Tesla nije bio ni veliki Srbin ni veliki Hrvat, nego VELIKI COVEK!!!

  • Kompleksaši otrijeznite se.

    02. jul 2013 | 20:33

    Za razliku od Tesle koji, iako nema nikakve veze sa Srbijom, ima sa Srbima jer je bio pravoslavac, Ruđer Bošković nema ama baš nikakve veze ni sa Srbijom ni sa Srbima. Kako vam samo padaju tolike gluposti na pamet? Kompleksi.

  • Dusan

    02. jul 2013 | 18:56

    Da vas nesto naucim o tesli : Никола је рођен у Смиљану у Лици, од оца Милутина, свештеника Српске православне цркве, и мајке Георгине, у некадашњој Војној крајини Аустријског царства. Крштен је у Српској православној цркви Св. Петра и Павла у Смиљану. Име Никола је добио по једном и другом деди. Према крштеници је рођен 28. јуна 1856. године. Николин отац, свештеник Српске православне цркве,[3] био је надарени писац и поета који је поседовао богату библиотеку у којој је и Никола проводио своје детињство читајући и учећи стране језике. По једном веровању, Тесле воде порекло од Драганића из Бањана. По наводима Јована Дучића, Тесле су пореклом из Старе Херцеговине, од племена (Опутни) Рудињани из села Пилатоваца у данашњој никшићкој општини.[4] Међутим, о Теслином пореклу постоји и верзија да су од Комненовића из Бањана у Старој Херцеговини. По легенди која се задржала у Бањанима, Комненовићи су зидали цркву приликом чега су се посвађали са мајсторима услед чега је дошло до крвавих обрачуна. Као резултат тога, део Комненовића се преселио са Тупана у други крај Бањана због чега су их прозвали Чивије (ексери) који и данас живе у Бањанима, док се други део одселио у Лику који је прозван Тесла по истоименом тесарском оруђу. Николина мајка била је вредна жена с много талената. Била је врло креативна и својим изумима олакшавала је живот на селу. Сматра се да је Никола Тесла управо од мајке наследио склоност ка истраживачком раду.[5] Теслини родитељи су, осим њега, имали сина Данета и кћерке Ангелину и Милку, које су биле старије од Николе, и Марицу, најмлађе дете у породици Тесла. Дане је погинуо при паду с коња кад је Никола имао пет година и то је оставило велики траг у породици. Дане је сматран изузетно обдареним, док се за Николу веровало да је мање интелигентан.[6] Верује се да је Данетова смрт основни разлог што отац дуго није пристајао да му дозволи да похађа техничку школу далеко од куће. Dakle, nigde ovde ne SPOMINjE Hrvatska !!! A mozda bi vam bilo malo i jasnije kada bi pogledali vasu istoriju SRH ( Socijalisticka Republika Hrvatska ) gde se spominje genocid nad Srbima, "Oluja ", Franjo Tudjman ( koji osnovao NK Partizan kasnije dosao u SRBIJU i napravio stadion JNA, ako gresim ja se izvinjavam ), itd, itd... Udaljlio sam se od glavne teme, ali to sve zato sto vasi umovi i istomisljenici, i dalje pricaju ono sto NIJE TACNO !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA