NIKOLIĆ: Napredak u evrointegracijama pravi test

Šef švedske diplomatije Karl Bilt je čestitao srpskom predsedniku na odluci EU da otpočne pristupne pregovore sa Srbijom, kao i na uspostavljanju stabilnosti u regionu

  • 1

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da će pravi test za Srbiju biti napredak u evropskim integracijama, jer se tu vrednuju rezultati i parametri, a ne prijateljstva.

Nikolić je tokom susreta sa šefom švedske diplomatije Karlom Biltom rekao da je za poslednjih godinu dana Srbija postigla mnogo u unapređenju svoje pozicije u svetu, toliko da više niko o njoj ne govori loše, i da će jedan od prioriteta njene politike biti da i u narednom periodu radi na učvršćivanju stabilnosti i poverenja u regionu.

- Sve što je urađeno u proteklih godinu dana nije učinjeno zato što je to neko tražio od nas, već zato što želimo da Srbija bude moderna i uređena država. To je u interesu građana i njihove budućnosti i na tome ćemo raditi i dalje - istakao je predsednik Republike.

Govoreći o implementaciji briselskog sporazuma, predsednik Srbije je rekao da će ona biti jednostavna ukoliko privremena administracija u Prištini bude voljna da je sprovede na način koji je dogovoren u sporazumu.

- Srbija je mnogo truda uložila da se normalizuju odnosi sa Prištinom i pritom je pokazala mnogo trpeljivosti, ali nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, a ako to neko od nje očekuje, uzalud se nada - rekao je Nikolić.

Šef švedske diplomatije je čestitao Nikoliću na odluci da Evropska unija otpočne pristupne pregovore sa našom zemljom, kao i na rezultatima koji su postignuti u vezi uspostavljanja trajne stabilnosti u regionu.

Takođe, on je ponudio savetodavnu pomoć Švedske, kako bi Srbija u najkraćem mogućem periodu prošla pristupne pregovore i što brže postala punopravni član Evropske unije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kako jadno

    2. jul 2013 | 20:26

    Koliki su Srbi kompleksaši vidi se otkad je objavljeno da Hrvatska ulazi u EU 1. 7. 2013. Odmah Srbija isto želi u EU, čak se i Kosova odriču i to ne liberali nego ex-četnici. Koji kompleksi. Koliko god ih Hrvati šutali oni pužu i cmizdre “mi smo braća, ko nas bre zavadi, mi bi regionalnu nogometnu ligu, mi bi sve ono gdje bi se mogli ponovno naći s vama zajedno, mi bi zato i u EU”. Kako jadno. Čak ni Kosovo više nije važno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA