VUČIĆ I DAČIĆ ZA TELEGRAF: Srbija će znati kako da odreaguje na vojnu saradnju Albanije i Kosova!

Vučić: Bezbednost Srba na severu Kosova garantuje NATO i u tom delu se neće pojavljivati snage Kosova, kako god se one zvale * Dačić: Ovo je još jedna loša poruka iz Prištine, koja je za svaku osudu

  • 17

Premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u izjavama za Telegraf oštro su osudili potpisivanje Sporazuma o vojnoj saradnji Kosova i Albanije, rekavši za taj čin da je to još jedan u nizu problema u odnosima Beograda i Prištine.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare gde je govorio o rekonstrukciji kabineta Ivice Dačića, a na pitanje Telegrafa kako komentariše potpisivanje Sporazuma o vojnoj saradnji Kosova i Albanije, rekao je:

- Mogu u startu to da osudim, ali vas molim da nam date još malo vremena, da sagledamo sve i da odreagujemo kako valja. Mogu samo da kažem da je to još jedan u nizu bolnih i gorućih problema koje imamo s Prištinom i sigurno će biti zastupljeno i u razgovorima sa EU. Na ovo pitanje mogao bih satima da odgovaram, ali bih rekao da, na sreću, imamo dobar sporazum iz Brisela, bar u tom delu, prema kome bezbednost Srba na severu Kosova garantuje NATO, kao i to da se u tom delu neće pojavljivati snage Kosova, kako god se one zvale.

Premijer Srbije Ivica Dačić oštro je osudio potpisivanje ovog ugovora između Kosova i Albanije i poručio da će Srbija znati kako da odreaguje.

- Ovo je još jedna loša poruka iz Prištine, koja je za svaku osudu. Ipak garantujem da će Srbija znati kako da i na ovo odreaguje, kao što je i do sada znala. Pred nama su teški razgovori sa EU, ali i sa Prištinom, a o ovome će svakako biti reči - kaže premijer.

Podsetimo, Kosovo i Albanija su potpisali sporazum o vojnoj saradnji, kao i boravku pripadnika jedne oružane snage na teritoriji druge, javili su kosovski mediji.

Sporazum su u Prizrenu potpisali ministar kosovskih snaga bezbednosti Agim Čeku i ministar odbrane Albanije Arben Imami.

Kako je navedeno, sporazum sadrži proceduru za ulazak i izlazak kao i privremeni boravak i status pripadnika Oružanih snaga Republike Albanije i pripadnika Kosovskih zaštitnih snaga na teritoriji druge strane potpisnice.

- Tokom godina saradnje sa Ministarstvom odbrane Republike Albanije ostvarili smo seriju aktivnosti i naša saradnja je bila izuzetno plodonosna. Ovoj saradnji sada pridodajemo i jedan dokument koji reguliše naše odnose još snažnije i to na osnovama standarda NATO - rekao je Čeku.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dexter

    2. jul 2013 | 14:38

    Hahahaha! Udariše nam šiptari mošu! Pitam se da li bi neka druga drzava ovo dozvolila! Ovo je totalno opustena vojna okupacija druge države! E srbijo jadna li si! Jos malo i ićićemo u trafiku po cigare sa pasošom u rukama jer će da pređemo u drugu državu!

  • dexter

    2. jul 2013 | 15:36

    daniel@ jesi bre šiptar ne znaš ni da pišeš kako treba, kao prvo! A kao drugo, pradeda mi bio solunac(vratio se), deda u zarobljeništvu(vratio se) , a otac mi ostavio kosti na kosovu 1999! Moja familija je krvarila za tu državu mnogo! Išao bi u prve redove ako treba ne zbog tradicije, nego zbog toga da ta muka i krv moje familije nije tekla uzalud!

  • Vuk

    2. jul 2013 | 15:03

    Gospodine Vucicu,i Gos.Dacicu zasto stalno spominjete Severni deo Kosova,juzno od Ibra niko ne spominje,kazete da ce snagde NATO obezbedjivati severni deo,i da tamo nece biti Kosovski i Albanski snaga,a sta mi da radimo ovde sto zivimo u centralno delu,Gnjilanskom kraju ljudi u Strpcu,u Metohiji,samo Srbi sa severa koji mogu kad god pozele da se povuku u Srbiji,Srbiju vodite u propast.A ovo ujedinjenje Albanskih Snaga i tako zvane KSF,to znaci da ce za nekoliko godina biti i napadnut jug Srbiji,Presevo,Bujanovac,Medvedju,itd..samo se ceka prilika da moze to da se uradi,svakog dana smo sve manji i manji,sve slabiji i slabiji izgubicemo najvecu Srpsku i svetu zemlju Kosovo i Metohiju..pozdrav iz Gracanice..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA