Vučić - najbolje rešenje za premijera!

- Konačna odluka biće doneta tokom razgovora Aleksandra Vučića i Ivice Dačića. Oni treba da razgovaraju i vide da li je moguće da se tako nešto dogodi i kada - rekao je predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović

  • 36

Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović izjavio je da je Aleksandar Vučić najbolje rešenje za premijera, jer ima najveću snagu i autoritet za tu funkciju.

Stefanović, koji je i potpredsednik SNS rekao je i da je on ovaj predlog već izneo i pred stranačke organe.

- Konačna odluka biće doneta tokom razgovora Aleksandra Vučića i Ivice Dačića. Oni treba da razgovaraju i vide da li je moguće da se tako nešto dogodi i kada - rekao je Stefanović u intervjuu "Novostima".

Stefanović je rekao da bi prilikom rekonstrukcije vlade bilo dobro kada bi neki ministri sami otišli, da neće biti povećanja broja resora i da se uopšte ne razmišlja o koaliciji SNS sa DS.

On je najavio da će na sednici Predsedništva SNS u subotu biti doneta odluka ko u vladi nije dobro radio. Ona će potom biti izneta pred Glavni odbor SNS koji bi već tokom sledeće nedelje trebalo da usvoji sve kadrovske promene.

- Možda bi najbolje bilo da neki sami odu, da ne čaju da im stranka kažu da nisu zadovoljili - smatra Stefanović.

Upitan ko će od državnih sekretara i direktora javnih preduzeća biti zamenjen, on je odgovorio da je reč o većem broju ljudi.

- Neće ih sigurno biti četvoro ili petoro. Srbija je dobijanjem datuma ušla u novu fazu u kojoj svi moraju da budu fokusirani na ekonomiju. Zato je potreban tim koji će bolje da funkcioniše. Svi moramo da se okrenemo reformama i moramo da pokažemo rezultat - istakao je Stefanović.

On smatra da promenama neće svi biti zadovoljni i biće onih koji će pokušati po svaku cenu da zadrže svoju poziciju .

- Svi će dobiti priliku da pred članovima GO objasne šta su tačno radili i šta ih preporučuje da ostanu. Međutim, ukoliko ne budu dobili većinu pred stranačkim organima to treba da prihvate. Odlazak sa funkcije nije kraj sveta - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cu

    10. jul 2013 | 06:18

    Ma dajte mu sto posla,a narod nemoj da ima nijedan! Samo im je bitna vlast i ko ce do kog mesta da se docepa!

  • Milena

    10. jul 2013 | 08:33

    Ako bi imao bolju kontrolu nad radom ministara to bi bilo dobro da Vučić bude premijer . Ako pak, ministri budu odgovorni svojim strankama i dalje kao do sada , onda nema svrhe menjati premijera . Bolje bi bilo da SNS uzme ključne resore u vladi i pokuša da popravi stanje u školstvu, zdravstvu, gradjevini , privredi !!!

  • Marija

    10. jul 2013 | 10:36

    Zbog autoriteta koji Vucic ima svakako da je pozeljan za tu funkciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA