Vučić najavio podizanje monumentalnog spomen-obeležja u Beogradu

- Srpski narod ne sme da zaboravi svoje nacionalne junake i mora ih večito slaviti, ali istovremeno ne može dozvoliti da se najveće slobodarske ideje nekih proglašavaju terorističkim aktima, a njihovi akteri teroristima - poručio je prvi potpredsednik srpske vlade

  • 7

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je podizanje monumentalnog spomen-obeležja u Beogradu, u znak sećanja na početak Prvog svetskog rata.

- Srpski narod ne sme da zaboravi svoje nacionalne junake i mora ih večito slaviti, ali istovremeno ne može dozvoliti da se najveće slobodarske ideje nekih proglašavaju terorističkim aktima, a njihovi akteri teroristima - rekao je Vučić tokom posete muzeju Andrićgrad u Višegradu.

On je sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i režiserom Emirom Kusturicom razgovarao i o obeležavanju stote godišnjice od početka Prvog svetskog rata. Vučić je podržao i izgradnju i rad Andrićevog instituta, i dodao da se nada da će taj Institut postati jedna od najvažnijih institucija srpskog naroda.

- Drago mi je da se Srbija uključila u izgradnju Andrićevog instituta, a moje učešće u ovom procesu jeste činjenica da sam uspeo da otkočim neke birokratske barijere kako bi se ubrzao početak njegovog rada - istakao je Vučić.

Navodeći da se vlast u Srbiji trudi da troši što je moguće manje novca, on je poručio da novca ima uvek dovoljno za nacionalne institucije srpskog naroda, kao što je Andrićev institut u Višegradu.

Prema njegovim rečima, namera je da se "sačuvaju tradicija i duhovnost srpskog nacionalnog bića, ne ugrožavajući istovremeno druge narode i poštujući državnost BiH".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    16. jul 2013 | 19:32

    Samo nam to fali...da utucamo sve one viskove miliona$ koji su preostali kada su svi gradjani siti i zbrinuti, zdravi i zaposleni. Izgleda da mu nije mnogo trebalo da kao i svi njegovi prethodnici potpuno izgubi osecaj za realnost i kako narod zivi.

  • LaneBg

    16. jul 2013 | 20:00

    Свака част!!! Први пут да ме одушеви нека изјава политичара! Овај народ је изгубио сваки осећај за част и поштовање предака који су гинули беспоштедно да би ми данас били слободни! Немамо један пристојан споменик у граду! Борци из Првог светског рата, та најсјајнија генерација у ослободилачкој борби Срба, заслужили су не споменик, већ чудовишни споменик! Колико кошта нек кошта, ме исплаћујте пензије ако треба! Зовите Цуретелија да направи орла од 50 метара, и томе слично! Не могу да верујем колико људи лајкује ове идиотске коментаре попут Перичиног! Као, само нам још то треба!? Па дечко, нама само то и треба! Мало части, патриотизма, осећаја за то како је било бити Србин кроз историју. Ако то вратимо, све ће нам ићи од руке! Без свести о држави и предачкој борби за слободу, не треба нам ништа!! Онда нисмо народ на својој земљи, него стока на ливади!

  • Hik

    16. jul 2013 | 20:02

    Ma bravo majstore,uradimo to veliki spomenik Gavrilu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA