Selaković recitovao poslanicima Bože pravde

U polemici ministra pravde i poslanice LDP Judite Popović oko novih zakonskih rešenja o prekršajima i odgovornosti za rad pravosuđa ministar se “pozvao” na narodnu izreku, a potom i recitovao himnu Srbije

  • 3

Debata o novim zakonskim rešenjima o prekršajima “skrenula je” u oštru polemiku, u kojoj su se kao argumenti “potezale” narodne izreke i Bog, a ministar pravde Nikola Selaković je poslanike podsetio i na stihove himne “Bože pravde”.

Međutim, recitovanje himne otvorilo je i salvu reagovanja poslanika ali i "prepucavanja" ko zna, a ko ne zna stihove srpske himne, pa su se mogli čuti i predlozi da se i u Skupštini Srbije "primeni" recept Siniše Mihajlovića kada je reč o znanju himne.

U polemici Selakovića i poslanice LDP Judite Popović oko novih zakonskih rešenja o prekršajima i odgovornosti za rad pravosuđa, ministar se “pozvao” na narodnu izreku, a potom i recitovao himnu Srbije.

Tri puta Bog pomaže

Reagujući na kritike opozicije Selaković je rekao da je notorna neistina da je ministar pravde u Srbiji odgovorno lice za rad pravosuđa.

- Notorna je neistina, ko nije čuo notorna je neistina - tri puta Bog pomaže - notorna je neistina da je ministar pravde u Srbiji odgovrno lice za rad pravosuđa. Ko to kaže nisu mu poznata rešenja Ustava Srbije i na neistinu ću uvek tako da reagujem - poručio je ministar opozicionarima.

Replicirala je poslanica LDP koja je podsetila da je Srbija laička država, a poslanici ti koji raspravljaju i odlučuju i pozvala ga da, što se notornih laži tiče, obrati pažnju šta mu govore poslanici, sudije i onda će "mnogo toga saznati o tome šta je notorna neistina”.

Ministar je uzvratio da on nema problem sa pominjanjem Boga i da se i himna Srbije koja stoji i u Ustavu zove “Bože pravde”.

- Dozvolite mi da ustanem pa da pročitam - ko ne zna kako se himna zove, da zna da se zove "Bože pravde” - rekao je Selaković i počeo da recituje stihove himne: “Bože pravde, ti što spase od propasti dosad nas, čuj i odsad naše glase i od sad nam budi spas. Moćnom rukom vodi brani, budućnosti srpske brod, Bože, spasi, Bože, hrani sprske zemlje srpski rod.”

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • la 12

    18. jul 2013 | 02:14

    Nisam za nijednu partiju,ali su ovi iz LDP-a totalni olos!!!

  • patron

    18. jul 2013 | 09:01

    Sudstvo u ovoj zemlji je korumpirano i kriminalno. Imam cist primer i dokaz za to. Povev od sudije do predsednika.

  • cipi

    18. jul 2013 | 12:15

    la12, a SNS su gospoda.... Pa samo mi nije jasno za ovih godinu dana sta se to promenilo u Srbiji???? Cene vece, plate manje(u najboljem slucaju iste), zaposlenost manja................ A to njihovo pominjanje Bog, mesanje crkve u donosenje odluka nebi ni da komentarisem. Svi su generalno uzac, ali ipak mislim kad dodje do seljadije SNS je ubedljiv u tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA