Predsedništvo SPS-a odlučuje o zameni svojih ministara

SPS je na sednici Predsedništva stranke odlučio da sa mesta ministra saobraćaja zameni Milutina Mrkonjića, a kao njegov naslednik spominje se Novica Tončev

  • 1

Na Sednici Predsedništva Socijalističke partije Srbije doneta je konačna odluka i stav socijalista o rekonstrukciji Vlade Srbije, kao i imenima njihovih ministara koje će ta stranka zameniti.

Sednici su prisustvovali svi članovi rukovodstva, a kasnila je 45 minuta jer se čekao lider SPS-a Ivica Dačić, koji je poslednji stigao.

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije podržalo je predlog ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića da se za tu funkciju izabere druga ličnost.

Kako Telegraf saznaje, sednica Predsedništva protekla je uz konstruktivni dijalog, a u jednom trenutku mesto ministra saobraćaja ponuđeno je aktuelnom savetniku premijera Ivice Dačića – Ivici Tončevu. Međutim, on je taj predlog odbio.

Prema saznanjima našeg portala, naredni ministar saobraćaja biće Novica Tončev.

Ministarka zdravlja i potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Ðukić Dejanović izjavila je ranije da će na današnjoj sednici predsedništvo stranke dati punu podršku rekonstrukciji Vlade.

- Očekujem analizu rada nas ministara i procenu članova na koji način to treba učiniti. Takođe, očekujem da se kaže koji su to ciljevi posle godinu dana ove vlade koji sada treba da postanu prioritetni i ko najbolje u njima može da učestvuje - naglasila je Ðukić Dejanović.

Novinarima je rečeno da neće moći da prisustvuju sednici, niti će biti obraćanja partijskog rukovodstva, već će nakon njenog završetka medijima biti prosleđeno saopštenje.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    26. jul 2013 | 14:59

    Dinkica pod hitno smeniti. Gledao skoro na tv-u kako je pljuvao sadasnju vlast a oni ga sada drze. Trrba da budu izbori i da vam se vise niko ne mesa. Stvarno mi je muka vise od svih i ako sam glasao za Tadica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA