Koštunica: Oluja je najveći zločin 20. veka

- Da je Srbija izvela "Oluju" nad hrvatskim narodom bila bi zauvek žigosana strašnim znakom da smo kao narod ubica - kaže lider DSS-a

  • 15

Lider DSS Vojislav Koštunica kaže da Hrvatska, slaveći "Oluju", zapravo slavi najveći ratni zločin počinjen u Evropi u prošlom veku.

- Time što slavi surovi i strašni zločin etničkog čišćenja celog srpskog naroda sa vekovnih ognjišta, Hrvatska pokazuje da ni danas ne može da razlikuje dobro od zla i da nema snage da prizna zločin i pokloni se nevinim žrtvama - ocenio je Koštunica u pisanoj izjavi.

Predsednik DSS-a je dodao da Srbija i ceo srpski narod imaju dužnost da se sećaju i odaju poštu nevinim žrtvama hrvatske akacije "Oluja", za koju je ocenio da je počinjena uz podršku i mentorstvo zapadnih sila.

- Mi znamo da smo narod bezbrojnih nevinih žrtava i znamo da nasilje i zločin nikome nisu doneli trajnu sreću i istinski mir. Da je Srbija izvela "Oluju" nad hrvatskim narodom, bila bi zauvek žigosana strašnim znakom da smo kao narod ubica, a Hrvatska bi ponela večni oreol nevine žrtve - naveo je Koštunica.

Koštunica je dodao da, bez obzira što Zapad ćuti i odobrava Hrvatskoj taj "mračan zločin", na Srbiji je da ima samosvest da je narod žrtva i da se to nikakvom propagandom ne može prikriti i izbrisati.

U nedelju, 4. avgusta, navršilo se 18 godina od početka hrvatske vojne akcije Oluja u kojoj je iz svojih domova proterano više od 200.000 Srba iz Hrvatske.

U Hrvatskoj je 5. avgust državni praznik koji se slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti. Od 2000. godine taj dan se obeležava i kao Dan oružanih snaga Hrvatske.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasenovac

    5. avgust 2013 | 12:54

    je još veći i jedan od najvećih u istoriji čovečanstva. U svakom slučaju u zločinima prednjače Hrvati, to im je nacionalni brend.

  • Milan

    5. avgust 2013 | 13:07

    Bravo za dr.Kostunicu ...Vlada mora de se okrene ka njemu a time i odbaciti prevaru zvanu EU.

  • Урош

    5. avgust 2013 | 12:43

    Смешан си. Највећи злочин (над Србима) је био у Другом светском рату, када су усташе оформиле ндх, и почеле да касапе Србе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA