Babić: Opozicija meša "babe i žabe"

- Ne postoji druga poslanička mogućnost da se poslanici nateraju da prisustvuju sednicima parlamenta, i ja tu ne odvajam poslanike opozicije od vlasti - kaže predsednik Administrativnog odobora Skupštine Srbije

  • 2

Neslaganje opozicije s uvođenjem obaveznog radnog kvoruma u Skupštinu, predsednik Administrativnog odobora Zoran Babić okarakterisao kao mešanje "baba i žaba".

On je za Radio-televiziju Srbije istakao da kritike opozicije ne stoje, pošto obavezni radni kvorum nije isto što i kvorum za početak rada sednice i glasanje.

- Te dve stvari nisu povezane. Ni u jednom trenutku nismo očekivali da opozicija ubaci kartice i da većinu za rad i glasanje. Ovo je stvar kada se raspravlja o zakonima, a mislim da je opoziciji u interesu da prisustvuje kada se o nekim zakonskim rešenjima razgovora. Kako bi to moglo da se kaže u Srbiji, to je mešanje "baba i žaba" - kazao je Babić.

Predstavnici opozicije su naveli da se nikada nije desilo da opozicija obezbeđuje kvorum za rad parlamenta i ocenili da poslanici vladajuće kolacije imaju probleme sa većinom, posle izbacivanja Ujedinenih regiona Srbije iz Vlade Srbije.

- Ne postoji druga poslanička mogućnost da se poslanici nateraju da prisustvuju sednicima parlamenta, i ja tu ne odvajam poslanike opozicije od vlasti. To je jedna ružna slika koja se šalje iz paralemnta - kazao je on.

Babić je ukazao da bi stalno prisustvo jedne trećine poslanika prilikom razmatranja zakonskih rešenja povećalo ugled parlamenta kod građana, ali i dalo primer budućim generacijama.

- Verujem da je to moguće postići, da će sala biti punija, a debata kvalitetnija - rekao je Babić.

(D. Z. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA