Dačić: Prijateljstvo Vučića i šeika Mohameda donelo milijardu evra Srbiji

- Svega ovoga ne bi bilo da nije bilo ličnog angažovanja šeika Muhameda, kao i njegovih kontakata sa prvim potpredsednikom Vlade - kaže premijer Srbije

  • 10

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da očekuje da investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) dostignu nekoliko stotina miliona, a možda i više od milijarde evra.

- Svega ovoga ne bi bilo da osim ekonomskih interesa nemamo i izuzetno prijateljske odnose sa UAE zahvaljujući ličnom angažovanju šeika Muhameda, kao i njegovih kontakata sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i svima nama u Vladi - rekao je Dačić posle potpisivsnja memoranduma o saradnji predstavnika Vlade Srbije i kompanije "Global kepital Advajzors menadžment" iz UAE.

Dačić je na konfenerciji za novinare rekao da Vlada Srbije želi sa UAE da ostvari što bolju, svestraniju i kvalitetniju saradnju i dodao da su u tom smislu prvi koraci napravljeni, između ostaog, i sa komapnijom El Dahra.

- Kao što ste videli uspešno i kvalitetno smo završili posao sa Etihadom, danas se potpisuje ovaj ugovor, a Mubadala je takođe izrazila interesovanje za zajedničko ulaganje...Ima još ideja i projekata o kojima ne bi da govorimo dok sve ne pripremimo do kraja - rekao je Dačić.

Sve to su, dodaje premijer, projekti vredni nekoliko stotina miliona, a možda i više od milijarde evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    8. avgust 2013 | 09:47

    Тако је дебели. Само настави "авиони, милиони" Срби обожавају празне приче и моћи ћеш још дуго да владаш без проблема. А са овим вашим"инвеститорима" процветаће једино исламски фундаментализам и тероризам.

  • Cu

    8. avgust 2013 | 10:41

    Sve je to džabe,narod je i dalje nezaposlen i gladan!

  • Adem

    8. avgust 2013 | 09:15

    Covek ima bradu...Da nije "vehabija"?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA