JOSIPOVIĆ: Susreti s Nikolićem dobar uvod u zvaničnu posetu

Hrvatska i Srbija treba da reše duga i nimalo laka pitanja, rekao je hrvatski predsednik, naglašavajući da je "jasan trend poboljšanja odnosa u nekoliko prethodnih godina razlog za optimizam"

  • 3

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je da je s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, prilikom nedavnih susreta u Zagrebu i Sloveniji, razgovarao o otvorenim pitanjima Hrvatske i Srbije, EU i regionu i da su ti razgovori dobar uvod u zvaničnu posetu na jesen Beogradu.

- Iako kratki, ti su sastanci bili dobar uvod u zvaničnu posetu koja nam predstoji na jesen u Beogradu - rekao je Josipović koji tvrdi da ima dobre odnose sa političarima svih zemalja u regionu, kako sa onima na vlasti, tako i sa onima u opoziciji.

On je, u intervjuu "Večernjem listu"- izdanju za BiH, istakao da je lista pitanja koju Hrvatska i Srbija treba da reše duga i nimalo laka.

- Ipak, jasan trend poboljšanja odnosa u poslednjih neoliko godina razlog je za optimizam - kazao je Josipović.

U BiH, kazao je, ima dobre odnose s političarima sva tri konstitutivna naroda. Osvrnuvši se na proslavu operacije "Oluja" u Kninu, kada je izviždan premijer Zoran Milanović, Josipović je kazao da je "bilo žalosno" slušati i gledati kako grupa ljudi ponižava "sve nas" koji smo došli da, kako je rekao, odamo poštu hrvatskim praniteljima i proslavimo pobedu.

On je kazao i da je "bilo lepo videti sa koliko je poštovanja" u Kninu dočekan general Ante Gotovina, protiv kojeg je Haški tribunal vodio proces zbog zločina počinjenih tokom 'Oluje'”.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomo

    12. avgust 2013 | 01:28

    Na što smo sve prisiljeni pristati Raditi. Razgovarati i pregovarati s četničkim vojvodom koji je možda i okrvavio ruke u Slavoniji 90-tih.

  • Sandra

    11. avgust 2013 | 19:54

    Lepo, stvarno lepo...ko lud, ko zbunjen...

  • Mia

    13. avgust 2013 | 09:01

    Predsjednik Srbije Nikolic,Lideri pojedinih stranaka,poneki biznismen nizeg i srednjeg ranga,nekoliko javnih licnosti,a najvise radnika i seljaka,svi su oni ucesnici nekog od ratista u Hrvatskoj i B i H ...Sada,kako ce se Josipovic snaci u takvom "drustvu",ostaje nam da vidimo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA