Vučić razgovarao s Lazarom Krstićem

Vučić nije potvrdio da je sa Krstićem postignut dogovor, ali se može zaključiti da su ovi razgovori u završnoj fazi sa velikim izgledom da Krstić postane deo tima u Nemanjinoj 11

  • 7

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je za „Novosti" da se u utorak u Vladi Srbije sastao sa Lazarom Krstićem (29), diplomcem sa Jejla, s kojim je razgovarao o mogućem angažmanu na mestu ministra finansija.

Vučić nije potvrdio da je sa Krstićem postignut dogovor, ali se, kako navodi list, može zaključiti da su ovi razgovori u završnoj fazi sa velikim izgledom da Krstić postane deo tima u Nemanjinoj 11.

Prema informacijama lista, Krstić je skenirao čitave finansije Srbije, a potom je predložio vicepremijeru Vučiću mere koje bi, prema njegovom mišljenju, dovele do velikih pomaka u domaćoj privredi.

Krstić koji, inače, živi i radi u Njujorku, a rodom je Nišlija, posle razgovora sa liderom SNS otputovao je kod rodbine.

Kao đak generacije, Krstić je maturirao u gimnaziji „Bora Stanković", a zatim je primljen na prestižni američki univerzitet Jejl i tamo dobio stipendiju.

Godine 2007. je diplomirao u oblasti matematike, etike, politike i ekonomije i započeo karijeru u konsultantskoj kući „Mekinzi", gde i danas radi kao finansijski ekspert.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    14. avgust 2013 | 00:15

    Do sada su naše ljude "od preko" koristili u marketinške svhe, dok ne počne da misli "svojom glavom", a onda drvlje i kamenje

  • Markan

    14. avgust 2013 | 00:58

    Sve je to super,ali ipak mislim da je premlad i da mu treba više iskustva da bi preuzeo jedan tako bitan sektor u državi kao što su finansije i da bi se popravilo ovo katastrofalno stanje koje su ostavili kojekakvi "eksperti".Kada bi ga postavili za savetnika,to je ok...

  • Goran

    14. avgust 2013 | 10:29

    Koliko se secam i Dinkic i Djelic su dosli kao veliko eksperti iz inostranstva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA