Guzenbauer: Pozitivna ponuda Vučića

- Put Srbije u EU predstavlja, posle članstva Slovenije i Hrvatske dalji važan korak ka stabilizaciji prostora bivše Jugoslavije i čitavog zapadnog Balkana - kaže bivši austrijski kancelar

  • 7

Nekadašnji austrijski kancelar Alfred Guzenbauer potvrdio je danas da je dobio ponudu da savetuje srpsku vladu i rekao da na tu ponudu pozitivno gleda.

On je, u pisanoj izjavi APA, kazao da je povodom ponude srpske vlade da je savetuje na putu u EU prošlog petka razgovarao sa prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Guzenbauer je istovremeno naveo da još nije zaključio sporazum sa srpskom vladom, ali je dodao da pozitivno gleda na buduću saradnju sa srpskom vladom.

"Put Srbije u EU predstavlja, posle članstva Slovenije i Hrvatske dalji važan korak ka stabilizaciji prostora bivše Jugoslavije i čitavog zapadnog Balkana. Van sumnje je da sledeći mirovno-politički zadatak EU, nakon uspostavljanja mira posle Drugog svetskog rata na zapadu Evrope i okončanja Hladnog rata, sada predstavlja stabilizacija zapadnog Balkana i prevazilaženje ratnih trauma na prostoru bivše Jugoslavije", naveo je on u izjavi.

Guzenbauer, bivši austrijski kancelar, angažovan je kao savetnik u nizu kompanija širom sveta, među kojima su "Novomatik", "Ekitas kapital", u upravnom je odboru Štrabaga i kompanije "Signa Prime Selection AG" a svojim savetima pomagao je Hipo Alpe Adria banci, nemačkoj VAC grupaciji, koncernu Alpina i kazahstanskom predsedniku Nursultanu Nazarbajevu.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pera

    21. avgust 2013 | 14:31

    Bogata smo zemlja,bahati smo i nismo zahvalni,cast izuzetaka. Cim odemo u inostranstvo da radimo spremni smo g.vna da brisemo. Jedino sto razlikuje ljude u inostranstvo od nas je cinjenica da toliko rade da nemaju vremena da budu bahati,da tracaju i gledaju sta i kako drugi rade. Trebaju nam radne navike i mlade sto pre zaposljavati da naucr da cene onih 100din

  • Jasmina

    21. avgust 2013 | 14:40

    Samo napred!

  • gela

    21. avgust 2013 | 23:28

    Ja se samo nadam da ovi strani strucnjaci nece da se ukljuce u stranku na vlasti kao sto je Djelic u demokratsku. Epilog je da je zemlja osiromasena ,a on se licno obogatio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA