NAJVEĆE IZNENAĐENJE REKONSTRUKCIJE: Ivan Tasovac novi ministar kulture?

Direktor Beogradske filharmonije najozbiljniji je kandidat da zameni smenjenog Bratislava Petkovića, a njegov dogovor sa liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem očekuje se krajem nedelje

  • 24

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac jedan je od ozbiljnijih kandidata Srpske napredne stranke za novog ministra kulture, koji bi na tom mestu trebalo da zameni Bratislava Petkovića.

Naprednjaci, kako navode izvori "Nedeljnika" iz vladajuće garniture, ozbiljno razmišljaju da Tasovcu ponude upražnjeni resor kulture, a dogovor lidera SNS Aleksandra Vučića i prvog čoveka Filharmonije očekuje se do kraja nedelje.

- Vučić i na primeru Tasovca želi da pokaže da mu nije stalo da svoje stranačke kadrove postavi na ministarstke pozicije, već da traži najboljeg kandidata koji će pomoći što bržem oporavku srpske kulture - naveli su sagovornici "Nedeljnika".

Ukoliko uđe u Dačićev rekontrusiani kabinet, Tasovac bi, uz dolazak mladog Lazara Krstića za ministra finansija, bio najveće iznenađenje rekonstruisane Vlade Srbije.

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA