Nenad Borovčanin ministar sporta!

Dosadašnji državni sekretar Ministarstva za omladinu i sport najozbiljniji je kandidat Ivice Dačića da zameni Alisu Marić i postane ministar sporta u rekonstruisanoj Vladi Srbije

  • 22

Dosadašnji državni sekretar Ministarstva za omladinu i sport Nenad Borovčanin najozbiljniji je kandidat za novog ministra sporta Srbije, a odluku o tome doneće do kraja nedelje premijer i lider SPS-a Ivica Dačić, saznaje Telegraf.rs.

Nekadašnji najbolji srpski bokser je ispred SPS-a obavljao funkciju državnog sekretara Ministarstva sporta. Dačić je prezadovoljan njegovim radom i rezultatima koje je postigao, zbog čega je spreman da ga imenuje za novog ministra sporta.

- Dačić, ali i svi u stranci, zadovoljni su radom i rezultatima Borovčanina u Ministarstvu omladine i sporta. Nakon odbijanja Branka Ružića da preuzme upravljanjem srpskim sportom, izbor lidera socijalista za to mesto odmah je pao na najboljeg srpskog boksera - kaže naš sagovornik iz vrha SPS-a.

Prema saznanjima Telegrafa, lider SPS-a će odmah nakon povratka iz Brisela krenuti u razgovore s kandidatima za ministre, pa će obaviti razgovre i s Tasovcem i Borovčaninom o njihovom preuzimanju upražnjenih resora u Dačićevom kabinetu.

Proslavljeni srpski bokser i funkcioner SPS-a Nenad Borovčanin na pitanje Telegrafa da li će biti ministar sporta odgovara diplomatski:

"Biće onako kako kaže premijer".

Podsetimo, na sednici Predsedništva SPS-a mesto ministra sporta koje će ubuduće preraspodelom resora sa SNS-om pripadati socijalistima, ponuđeno je Branku Ružiću, koji nije bio voljan da preuzme tu funkciju.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA