Babić: Nastavak rekonstrukcije na nivou državnih sekretara

- SNS je na političku scenu Srbije uvela sistem odgovornosti, prolaznih vremena. Naravno da ćemo nastaviti i na nivou državnih sekretara, direktora javnih preduzeća - kaže šef poslaničkog kluba SNS-a u parlamentu

  • 0

Predsednik Administrativnog odbora i šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić izjavio je danas da će rekonstrukcija biti nastavljena na nivou državnih sektretara, direktora javnih preduzeća, pa čak i na nivou lokalnih samouprava.

- SNS je na političku scenu Srbije uvela sistem odgovornosti, prolaznih vremena. Naravno da ćemo nastaviti i na nivou državnih sekretara, direktora javnih preduzeća, pa čak i na nivou lokalnih samouprava - rekao je za RTS Babić, podsećajući da su najavili da će rekonstrukcija biti opsežna i dubinska.

On je istakao da žele da ljudi koji su preuzeli odgovornost vršenja vlasti rade najbolje u interesu i sa najviše znanja.

Na konstataciju da poslanici opozicije nisu bili zadovoljni dinamikom rekonstrukcije, Babić je istakao da danas i sutra očekuje dinamičnu i burnu raspravu.

- Uostalom, parlament, kao i svi ostali, jesu za raspravu i jesu da se suoče mišljenja preko kojih dobijemo najbolje rešenje koje građani Srbije očekuju i treba da dobiju - rekao je Babić.

On je ocenio i da su zamerke opozicije često neprincipijalne, nesuštinske.

- Kada je opozicija rekla da postupak oko rekonstrukcije vlade traje isuviše dugo, a traje dugo jer smo želeli da uradimo temeljnu, opsežnu, dubinsku rekonstrukciju i zato što nismo želeli da napravimo grešku, tada su rekli da taj postupak isuviše dugo traje, a kada smo ubrzali, tada su rekli zašto tako brzo - rekao je Babić, i ocenio da nekim ljudima nikako ne možete udovoljiti.

On je objasnio da će na početku današnje sednice, koja je zakazana za 15 časova, premijer Ivica Dačić obrazložiti svoj ekspoze, nakon čega će predstavnici poslaničkih grupa imati po 20 minuta da iskažu svoja mišljenja o ekspozeu i novoj vladi.

Prema njegovim rečima, poslanici će sutrašnju sednicu najverovatnije potrošiti na raspravu, a da će se nakon pet časova rasprave, koliko je predviđeno glasati, dobiti rekonstruisana vlada.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA