MIŠČEVIĆ: Evropa u Srbiji, a ne samo Srbija u Evropi!

- Briselski sporazum jeste preduslov za početak pregovora s EU, ali nema ništa bez reformi - kaže glavni pregovarač Srbije sa Unijom

  • 2

Glavni pregovarač s Evropskom unijom Tanja Miščević izjavila je da je njen cilj da Srbija spremno dočeka početak pregovora s Briselom i uspešno nastavi reformske procese u najboljem interesu društva.

 

Na pitanje da li bi nastavak evropskog procesa mogao ponovo da bude zakočen, kao što je to u to u prošlosti bio slučaj zbog problema s Haškim tribunalom ili nerešenog kosovskog pitanja, Miščević je rekla da u procesu evrointegracija sve može da bude crna tačka, ali da moraju da se preduprede "sva ta neprijatna iznenađenja".

 

- Briselski sporazum jeste preduslov za početak pregovora s EU, ali nema ništa bez reformi - rekla je Miščevićević za "Nedeljnik", koja je imenovana za glavnog pregovarača s EU.

 

Prema njenim najavama, Srbiju čeka burna jesen, pošto u oktobru stiže izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama, kao i preporuke šta sve naša zemlja mora da uradi u narednoj godini na usklađivanju srpskog i evropskog zakonodavstva.

 

Miščević nije želela da prognozira da li će Srbija biti 29. zemlja koja će pristupiti EU, i da li će Crna Gora pre nas ući u Uniju.

 

- Ovo nije takmičenje, već koliko ćete uticati na to da evropske standardi i vrednosti stignu u Srbiji. Naš zadatak je Evropa u Srbiji, a ne samo Srbija u Evropi - zaključila je Miščević.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    4. septembar 2013 | 13:16

    Uskadjivanje sa evropskim standardima je formalnost, ali primena evropskih standarda je velika investicija za buducnost i tezak posao u zemlji bezakonja koje vlada 30 godina. Evropska unija ima svojih vrlina i mana, ali ako hoces da igras za veliki tim, moras igrati po pravilima igre.

  • Dejo

    5. septembar 2013 | 18:33

    Srbija će da uđe u EU za desetak godina, ali Evropa u Srbiju možda nikada. Balkan zauvek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA