Zukorliću smetaju Nemanjići i Karađorđe!

Nije prihvatljivo da se glavna ulica u Sjenici zove po Karađorđu, jer je pod njegovom zastavom ubijeno dve trećine Sjeničana, poručuje muftija

  • 3

Još se nije stišao bes oko izjave glavnog muftije Islamske zajednice koji je poručio da ukoliko ga likvidiraju, nijedan beogradski političar narednih 50 godina neće smeti da dođe u Sandžak, tek, Muamer Zukorlić našao je nove mete, i to nikog drugog do Nemanjiće i Karađorđa!

- Neprihvatljivo je da glavna ulica u Novom Pazaru nosi naziv po Stefanu Nemanji, jer je on nastao pod Gazi Isabegom. Nije prihvatljivo ni da se glavna ulica u Sjenici zove po Karađorđu, jer je pod njegovom zastavom ubijeno dve trećine Sjeničana - rekao je Zukorlić na tribini u mešihatu svoje Islamske zajednice.

On je dodao da nema ništa protiv da se podigne spomenik Stefanu Nemanji, rodonačelniku dinastije Nemanjića i tvorcu moćne srpske države u srednjem veku, "ali tamo na Pazarištu ili u Deževi, mestima koja se mogu vezivati za njegovo ime". Muftija je kazao da to znaju i svi Srbi i da njegova priča nije uperena protiv njih, jer je to istina.

- Nisam protiv toga da Karađorđe ima spomenik na Vračaru. Nisam protiv ni da Karađorđe bude najveći lik u kulturi srpskog naroda, ali sam protiv da ga nameću nama.

Zukorlić je negirao da je ostavljao poruke na društvenoj mreži Fejsbuk, jer nema vremena od obaveza ni da jede ni da klanja. On je dodao da na toj stranici piše da su je otvorili omladinci Sandžaka i nazvali je po njemu, i zamerio je medijima zato što su danima to tretirali kao njegovu izjavu, a da ga niko nije pozvao da ga pita bilo šta o tome.

Na pitanje o pripremama navodnog atentata na njega, Zukorlić je rekao da je mešihat obavestio ministarstvo policije i da očekuje odgovor. On je kazao da, prema kontroverznim informacijama koje poseduje, u policiji postoji, navodno, službena zabeleška od pre dva meseca o tome, pa se postavlja pitanje, ako je to tačno, zašto je skrivano.

Kada su ga pitali šta je zaustavilo inicijativu Turske oko objedinjavanja Islamske zajednice, Zukorlić je rekao da su "ključni problem" predstojeći izbori u Srbiji, dodavši da će pobeda bošnjačko-sandžačke opcije na tim izborima, koja je lojalna njemu, doneti potpuno olakšanje i Beogradu i Ankari. Zukorlić je kazao da je institucionalizacija Bošnjaka najvažnija i najavio održavanje Svetskog kogresa Bošnjaka pre meseca Ramazana i formiranje matice Bošnjaka.

Kada su ga pitali da prokomentariše film Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda", Zukorlić je rekao da ga nije gledao i da zato ne može da ga komentariše.

- Ali, čim su se ovi u Beogradu toliko uznemirili, tu mora da ima nešto dobro - poručio je muftija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpkinja

    21. februar 2012 | 17:49

    Zlo je poprimilo ljudski oblik!!! Srbija je zemlja Srbina.

  • liete ribeiro

    21. februar 2012 | 12:18

    ma dokle bre vise ???sta umisljas ko si ti ??

  • Vojo

    21. februar 2012 | 21:26

    Jel" mu smetaju? E bas me zabole! Pobednici pisu istoriju a bundzije dobijaju po nosu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA