SNS: Izbori u Beogradu u roku od šest meseci!

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da je za tu stranku normalno da se u narednih šest meseci održe lokalni izbori u Beogradu

  • 1

- SNS se ne plaši izbora u Beogradu i na tim izborima ostvarićemo ubedljivu pobedu - rekao je Nebojša Stefanović.

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da je za tu stranku normalno da se u narednih šest meseci održe lokalni izbori u Beogradu.

Stefanović je izrazio uverenje da će većina odbornika na sutrašnjoj sednici Skupštine Beograda podržati inicijativu za smenjivanje gradonačelnika Dragana Đilasa.

- Očekujemo da će predlog dobiti većinu. Nismo razgovarali o tehničkim detaljima - rekao je Stefanović.

Govoreći o sutrašnjoj sednici Skupštine grada, Stefanović je podsetio da je SNS zajedno sa DSS podnela predlog za izglasavanje nepoverenja gradonačelniku i da očekuje da većina takav predlog podrži, a upitan da li su među njima i odbornici PUPS, ponovio je da je uveren "da postoji većina odbornika koja ne želi da podrži ovakav način vođenaja grada".

Novinare je interesovalo i kako će se voditi grad u narednom periodu, šta će biti s izborom predsednika skupštine, pa i samog gradonačelnika, na šta je Stefanović rekao da se danas Predsedništvo nije bavilo nikakvim scenarijima, da će se videti kako će se situacija razvijati i da njih kao stranku interesuje jedino bolji život Beograđana, čemu su i posvećeni.

Dodao je i da nije razmatrana mogućnost povezivanja pokrajinskih i izbora u Beogradu i najavio da će oko 20. oktobra SNS obeležiti pet godina postojanja, za koje vreme je, kako je istakao, postala najpopularnija, najsnažnija stranka u Srbiji, a njen lider Aleksandar Vučić uživa najveću podršku građana.

Ko bi mogao da bude kandidat za Đilasovog naslednika nije poznato, a Jovičić najavljuje da bi posle današnje sednice Predsedništva SNS-a mogao da bude poznat odgovor i na to pitanje.

Sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za utorak 24. septembra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA