VUČIĆ: Odluka o zabrani Parade ponosa u interesu građana

Prvi potpredsednik Vlade rekao je da je zabrana Prajda, kao i drugih skupova, bila jedina ispravna odluka i pitao šta bi bilo i čija bi bila odgovornost da je neko poginuo

  • 21

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je odluka o zabrani Parade ponosa, ali i svih drugih skupova bila jedina ispravna i da je doneta u interesu građana.

Odgovarajući na pitanja novinara u Koceljevi, vezana za jučerašnja zabranu Parade ponosa, Vučić je rekao da nisu huligani pobedili državu i pitao šta bi bilo i čija bi bila odgovornost da je neko poginuo i ko bi pobedio da je neko poginuo.

On je pitao i da li bi cena održavanja bila stotine razbijenih izloga, povređeni policajci, građani.

Vučić je naveo i da je razgovarao sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom i šefom Delegacije EU u Beogradu Majklom Devenportom, da su oni izrazili zabrinutost, da mi to razumemo, ali da je odluka doneta u interesu građana Srbije.

Vučić o Beogradu: Izbora će biti, do tada grad funkcioniše normalno

Prvi potpredsednik vlade i lider naprednjaka Aleksandar Vučić izjavio je da će Beograd funkcionisari normalno i u skladu sa zakonom, dok ne budu raspisani izbori u glavnom gradu, kao i da se zna čija je obaveza da upravlja gradom i čija će biti, ako dođe do privremenih mera.

On je rekao će izbori u Beogradu biti raspisani, ali nije precizirao kada.

- Nisam neko ko se bavi tehničkim pitanjima kog datuma i kog dana. Biće izbori u Beogradu, kakav je problem u svemu tome? - rekao je Vučić novinarima u Koceljevi gde je posetio Festival proizvoda prerađivača hrane.

On je rekao da, za razliku od nekih koji nisu smeli da raspišu izbore i koji su četiri godine nelegitimno držali vlast, SNS sa tim nema problema.

"Imaćemo izbore i neka narod kaže ko uživa njihovo povrenje i mislim da je to najpoštenije i da niko ne može ništa o svemu tome da kaže", rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vaš novinar

    28. septembar 2013 | 11:53

    Vučiću, zar su tebi ceo narod Srbije, manje tih 200-njak, hulugani???? Ako imaš hrabrosti održi referendum gde ćemo glasati, želimo li tu paradu ili ne, pa onda sa tim rezultatima zapuši usta toj tzv. civilizovanoj Evropi fa nam ne nameće ono što TVOJ narod ne želi. To onda neće biti više POLITIČKA odluka, nego VOLJA naroda. Hvala ti Vučiću, hvala u ime 99% naroda Srbije.

  • Vlajko

    28. septembar 2013 | 12:17

    Rece marsal vucic

  • Rankovic

    28. septembar 2013 | 11:47

    ajde ono gubi se!!!...smaras sa tim svojim podvalama!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA