MIHAJLOVIĆ: Zabrana odlaska Dačića na Kosovo izazvala krizu

Direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima smatra da prištinske vlasti preduzimaju korake koji su protiv interesa opstanka Srba na Kosovu i Metohiji

  • 4

Direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da je odluka Prištine da zabrani odlazak funkcionera iz Srbije na Kosovo i Metohiju izazvala jednu od najozbiljnijih kriza u dosadašnjem pregovaračkom procesu između Beograda i Prištine, da je na štetu Briselskog sporazuma.

Mihajlović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da je odluka o tome kako će biti prevaziđena kriza u briselskim pregovorima u rukama Brisela i EU i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i da će danas uslediti konkretni potezi Beograda prema EU.

Mihajlović je istakao da su lokalni izbori na Kosovu i Metohiji deo Briselskog sporazuma, da bi oni trebalo da budu krunisani formiranjem zajednice srpskih opština koja štiti interese Srba na Kosovu i Metohiji i da je očigledno da prištinske vlasti preduzimaju korake koje su protiv interesa opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

On je istakao da se radi o simboličnom odlasku premijera Ivice Dačića na Kosovo i Metohiju, čiji bi cilj bio da motiviše Srbe da izađu na izbore i objasni zbog čega su ti izbori važni za opstanak srpske zajednice.

- Ukoliko se Priština suprotstavlja takvom potezu, onda znači da je Priština protiv Briselskog sporazuma - rekao je Mihajlović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emigranat

    3. oktobar 2013 | 11:44

    Mihajlovic kaze: Zabrana odlaska Dacica na Kosovo izazavala krizu?? !!. Gosp.Mihajlovicu kao 1.- Nije Kosovo nego NEZAVISNA I SUVERENA REPUBLIKA KOSOVA. 2.- Sta ce Dacic da se mesa na izbore TUDJE DRZAVE- jel se mesaju Kosovski Drzavnici na izborima Srbije? 3.- Srpske vlasti su oni koji ne postuju Briselski dogovor. 4.- Ti gosp. i tvoji istomisljenjaci prestanite sa pretnjama i santazame jer vase (okupatorsko-fasiticke ) ciljeve ceo svet je odavno shvatio i niko nije impresioniran vasim kriminalistickim ponasanjem itd.itd. Pozdrav susede.

  • gmbh

    3. oktobar 2013 | 14:27

    Svaka cast za koment emigranat To je realitet,slaze se neko ili ne

  • najprovokator

    3. oktobar 2013 | 12:46

    Emigrant..tebi su se Srbi izgleda nacestitali mame i tate..ne brini,tu smo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA