Vučić: Nema sukoba s Dačićem zbog ekonomije

- Mi da mislimo isto o svemu, bili bismo u istoj stranci. Ali, da postoji bilo kakav sukob između mene i Dačića, ne postoji - poručuje vicepremijer

  • 1

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema sukoba sa premijerom Ivicom Dačićem po pitanju procene stanja u kojem se nalazi srpska ekonomija i mera neophodnih za njeno spasavanje.

- Mi da mislimo isto o svemu, bili bismo u istoj stranci. Ali, da postoji bilo kakav sukob između mene i Dačića, ne postoji. Imali smo nekoliko veoma dugih sastanaka i on razume situaciju u kojoj se nalazimo - rekao je Vučić, gostujući u emisiji Stav Srbije na TV Prva, odbacujući špekulacije da premijer i on zagovaraju dva različita ekonomska koncepta.

- Lako mi je da ga kritikujem, ne može mi ništa. Ali, ne mogu da ga kritikujem za nešto za šta nije kriv. On prihvata sve mere koje možemo nekako da izguramo - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, postoje različite ideje, ali obojica odlično znaju u kakvom je stanju država.

Komentarišući Dačićevu izjavu da mu još nije zaboravio to što svojevremeno nije ispunio njihov dogovor o formiranju beograske vlasti, Vučić je rekao da je to tačno, mada je Dačićev postupak bio razumljiv u tadašnjim okolnostima:

- Nije držao reč. Rekao je da je za to kriv Ðilas, zato što su Ðilas i Tadić rekli da neće biti vlade, niti bilo čega ako se to ne promeni. I to je tačno. Ali je takođe tačno da ja nisam imao sporazum sa Ðilasom, nego sa Dačićem - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko bitan

    6. oktobar 2013 | 23:39

    M, podelicete vi plen lako... Ima jos puno toga da se podeli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA