DINKIĆ: Savest mi je čista u vezi s Nacionalnom štedionicom!

- Siguran sam da će ovaj slučaj za mene biti pozitivno rešen. Imam potpuno čistu savest - rekao je bivši ministar finansija i privrede, i dodao da mu je drago da je razgovor obavljen sada kad nije u vlasti

  • 1

Na saslušanju koje je Upravi kriminalističke policije trajalo više od četiri sata lider URS Mlađan Dinkić odgovarao je na pitanja policije u vezi s poslovanjem Nacionalne štedionice.

Dinkić je rekao da je četiri sata u policiji davao iskaz u svojstvu građanina i svedoka, jer je u vreme reforme bankarskog sistema bio guverner Narodne banke Srbije. Prema njegovim rečima, policija je s njim obavila razgovor u okviru ispitivanja 24 sumnjive privatizacije, među kojima se nalazi i Štedionica.

Dinkić je rekao da je još pre rekonstrukcije Vlade od Aleksandra Vučića i Ivice Dačića tražio da se slučaj Štedionice potpuno rasvetli u roku od godinu dana, ali da se sad nada da će to biti ipak ubrzo urađeno.

- Siguran sam da će ovaj slučaj za mene biti pozitivno rešen. Imam potpuno čistu savest - rekao je Dinkić, i dodao da mu je drago da je razgovor obavljen sada kad nije u vlasti.

Beogradski mediji preneli su danas da bi, osim Dinkića, izjavu o tom slučaju trebalo da daju i Vladimir Ilić, član URS i bivši direktor Poreske uprave, i Vesna Arsić, bivša viceguvernerka NBS i nekadašnja najbliža Dinkićeva saradnica u Ministarstvu finansija.

Međutim, Ilić je rekao da je u Azerbejdžanu gde, sa još nekoliko poslanika republičkog parlamenta, prati održavanje predsedničkih izbora u toj zemlji.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    9. oktobar 2013 | 16:39

    U uatvor i ne samo u zatvor nego svima oduzeti svu imovinu i eto izlaza nama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA