DAČIĆ: EU je i ove godine naš strateški prioritet

- Cilj Srbije je i ove godine nastavak pozitivne dinamike i uspešne politike Vlade Srbije u realizaciji pregovora o članstvu u Evropskoj uniji - rekao je premijer Ivica Dačić

  • 4

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je cilj Srbije i u ovoj godini nastavak pozitivne dinamike i uspešne politike Vlade Srbije u realizaciji najvažnijeg strateškog prioriteta - pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

Dačić je poručio da će vlada i MUP Srbije nastaviti sa primenom mera, za koje se nada da će u najkraćem roku dati i rezultate u cilju još snažnijeg delovanja na otkrivanju i sprečavanju ilegalnih migracija.

Premijer je, u obraćanju učesnicima Salcburškog foruma na temu "Delotvorni pristupi ilegalnim migracijama-efikasnije upravljanje u periodu 2014-2020. godine", koji se održava u Bukureštu, naveo da se Srbija suočava sa pojačanim pritiskom ilegalne migracije počev od 2009. godine i precizirao da je reč je o državljanima afroazijskih država koji tranzitiraju preko teritorije zapadnog Balkana u cilju ulaska na teritoriju EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogoje

    17. oktobar 2013 | 19:14

    Da godpog Bog da da vam to ostane neostvaren san...

  • националиста

    17. oktobar 2013 | 18:52

    ништа ново...стање 2050 године у Србији: Вучић: Нисмо издали Косово (а на мапи је већ део албаније) Дачић: Ове године сигурно улазимо у ЕУ!!! Николић (жив кроз вештачко срце): Грађани 2055 гарантујемо да ће мо разбити ланац корупције и да ће мо зивети боље!!! Народ: и даље ћути и верује у лажи!!! ПРОБУДИ СЕ СРБИЈО!!!

  • Datch

    17. oktobar 2013 | 20:25

    Ne EU!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA