VULIN: Cilj napada je da Srbi više ne žive na Kosovu

- Onaj ko je izvršio napad na stan Ninoslava Đerića ima za cilj da se etničko čišćenje koje su započeli albanski teroristi završi, ovaj put verovatno od srpske ruke - rekao je ministar bez portfelja zadužen za KiM

  • 5

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin osudio je napad na stan Ninoslava Ðerića, kandidata za odbornika Građanske inicijative "Srpska" u severnom delu Kosovske Mitrovice, ocenivši da onaj ko je to uradio ima za cilj da Srbi više ne žive na KiM.

- Najnoviji kukavički napad u Kosovskoj Mitrovici na člana Srpske liste zaslužje samo najdublji prezir i osudu. Onaj ko je to uradio ima samo jedan cilj - da Srbi više ne žive na Kosovu i Metohiji i da se etničko čišćenje koje su započeli albanski teroristi završi, ovaj put verovatno od srpske ruke - rekao je Vulin.

Ukazujući da onaj ko je to uradio ima za cilj da država Srbije više ne bude na prostoru Kosova i Metohije, on je ukazao da svako ko se služi nasiljem i ko misli da će ugušiti državu Srbiju na KiM, na ovaj način, mora da zna da neće uspeti.

- Ali ne mogu da se ne plašim za živote i bezbednost svih koji žive na KiM, čak i dok god među njima postoje takvi ljudi koji hoće bombama nekom nešto da objasne, učine i ugroze živote jedne mlade porodice u Kosovskoj Mitrovici - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, onaj ko to radi, radi za interes svih neprijatelja Srba, Srbije i hoće da se "strašno proročanstvo o tome da će se svi sukobi završiti sukobima među Srbima zapravo i ostvari".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    19. oktobar 2013 | 14:37

    Не управо је то циљ оних који позивају Србе на изборе! Објасните ви нама шта то Срби добијају изласком на изборе државе које ви наводно не признајете? Ништа! А губе све. Добијате ви похвалу бриселских газди за још један испуњени ултиматум на штету Срба и Србије. Изборима се укидају све српске институције на Космету и легитимизије независност јер ако Срби гласају значи да признају независну државу Косово и њену легитимну власт. После овога, остаје само формално чланство у УН.

  • Hajaa

    19. oktobar 2013 | 18:42

    Jojj vidi koja faca hahha

  • Twit

    19. oktobar 2013 | 15:13

    A na kraju ce biti da nijednog albanca na Kosovu nece biti...zivi bili pa videli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA