Mihajlović: O Srbijagasu pričaćemo sa Dačićem

- Sa jedne strane, država donosi ekonomske mere koje nisu lake i koje ćemo svi osetiti, a sa druge strane, imamo poslovodstvo Srbijagasa, koje se ponaša kao da se te mere ne odnose i na njih - kaže ministarka energetike

  • 8

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da direktor Srbijagasa Dušan Bajatović nije ispoštovao ništa od onoga što je obećao na sastanku pre tri sedmice.

Kako je istakla, on nije ispoštovao dogovoreno na sastanku sa njom i ministrima finansija i privrede Lazarom Krstićem i Sašom Radulovićem pa će Srbijagas biti predmet razgovora sa premijerom Ivicom Dačićem.

Mihajlović je istakla da zbog takvog ponašanja rukovodstva "Srbijagasa" čitava država ulazi "u crvenu zonu".

- Sa jedne strane, država donosi ekonomske mere koje nisu lake i koje ćemo svi osetiti, a sa druge strane, imamo poslovodstvo Srbijagasa, koje se ponaša kao da se te mere ne odnose i na njih - rekla je Mihajlović novinarima prilikom otvaranja mini hidroelektrane u Crnoj Travi.

- Zato ćemo morati, sva tri ministra da sednemo sa premijerom i da se dogovorimo koji je put Srbijagasa - istakla je Mihajlović.

Ona je dodala da se sastanak sa premijerom očekuje u narednih nekoliko dana.

Ministarka je ocenila da takvo ponašanje Srbijagasa direktno utiče na finansijsku i energetsku stabilnost države i da koči gasnu konekciju od Niša do granice sa Bugarskom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    22. oktobar 2013 | 14:29

    Da ima države ko sto nema svi bi oni brojali krupno do slobode.

  • viki

    22. oktobar 2013 | 13:45

    O dosadne li zene

  • Sava M.

    22. oktobar 2013 | 20:41

    Дадо, па то је наша госпођа министарка Сунчица, велики експерт за соларне електране.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA