SVAKA ČAST: Princ Aleksandar Karađorđević uneo u Srbiju više od 20 miliona evra!

Sav ovaj novac unet je preko raznih projekata, fondacija i pomoći koje vode sam prestolonaslednik i njegova supruga, princeza Katarina. Karađorđević često pomaže i srpski narod na Kosovu

  • 57

Prestolonaslednik Srbije Aleksandar II Karađorđević u prethodnih 13 godina uneo je u Srbiju više od 20.000.000 evra, što kroz fondacije, stipendije i pomoć, saznaje Telegraf.rs!

Domaća javnost slabo je obaveštena o radu porodice Karađorđević i njihovim aktivnostima u Srbiji, a ona svakako nije zanemarljiva, jer je prema podacima do kojih je došao naš portal, porodica prestolonaslednika od 2000. godine, kad se princ Aleksandar II Karađorđević vratio u zemlju, pa do danas unela je više od 20.000.000 evra.

- Prestolonaslednik Aleksandar ima ogroman ugled u svetu i fenomenalnu reputaciju. Na proslavi njegovog 60. rođendana 2005. bilo je daleko više plemstva, šefova država, predstavnika svetskog džet-seta nego na bilo kojoj predsedničkoj inauguraciji do sada. Otud nije čudo da je porodica Karađorđević unela toliko novca u Srbiju - kaže naš sagovornik blizak Karađorđevićima, dok nam pokazuje sva dokumenta o ulaganjima, donacijama i fondaciji Karađorđevića.

Sav ovaj novac unet je preko raznih projekata, fondacija i pomoći koje vode sam prestolonaslednik i njegova supruga, princeza Katarina.

Tako je, na primer, preko milion evra vredeo projekat "Notingem stipendista" koji je realizovala Fondacija prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu. Oko 700.000 evra je vrednost mobilnog digitalnog mamografa koji je poklonjen Niškom kliničkom centru, zahvaljujući kome je do sada pregledano više od 50.000 žena širom Srbije.

Vrednost NICU projekta koji je 2005, 2006. i 2007. radila Fondacije princeze Katarine, a tiče se opremanja neonatalnih odeljenja intenzivnih nega u celoj Srbiji, iznosi više od dva miliona evra.

Prestolonaslednik je zajedno s Fondacijom princeze Katrine obezbedio sredstva za otvaranje "Prve palijativne nege u Srbiji" za najteže bolesnike koji boluju od karcinoma. Takođe, ova Fondacija svake godine šalje naše lekare u najprestižnije medicinske centre širom sveta na besplatne obuke, a ogroman broj medicinske opreme i vozila obezbeđen je za medicinske ustanove širom zemlje.

Pored svih ovih donacija, projekata i stipendija, porodica Karađorđević jedan je od donora i Hrama Svetog Save, a ogromna čelična vrata na ulasku u ovaj ponos Srbije i Beograda takođe su nabavljeni zaslugom Aleksandra Karađorđevića.

Da nema oblasti u Srbiji u kojoj nije bilo pomoći i donacija kraljevske porodice govori i organizovanje prvog "Start ap vikenda u Srbiji".

Treba podsetti i na činjenicu da već 13 godina prestolonaslednik svake godine organizuje Božićni i Uskršnji prijem na Dvoru za 1.500 dece bez roditeljskog staranja, dok princeza svake godine za Božić i Uskrs posećuje beogradske dečje bolnice i deci koja su u tom trenutku u bolnici poklanja igračke i paketiće.

Ipak, jedna od za prestolonaslednika najvažnijih aktivnosti jeste pomoć srpskim manastirima na Kosovu i Metohiji, kao i žiteljima ove srpske pokrajine. Samo u toku ove godine Aleksandar II Karađorđević je tri puta na Kosovo slao humanitarnu pomoć koja je bila dopremana do srpskih svetinja na Kosovu i raspoređena srpskom narodu.

Prestolonaslednik Aleksandar prisustvovao je prvom Danu investiranja u Srbiju u Londonu.

Ovaj događaj od izuzetnog ekonomskog i političkog značaja organizovala je Vlada Republike Srbije, kako bi predstavila našu zemlju kao značajnu destinaciju međunarodnim investitorima iz Velike Britanije.

Kako saznaje naš portal, veče pre održavanja Dana investiranja u Srbiju, direktor Britansko-srpske privredne komore Ser Pol Džadž priredio je prijem u čast princa Aleksandra Karađorđevića i premijera Srbije Ivice Dačića.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • balkan boy

    29. oktobar 2013 | 17:32

    Ajde sad pasivni kriticari tj Srbi, raspalite!!

  • Краљевина Србија Велико Градиште

    29. oktobar 2013 | 20:14

    Замолили бисмо оне који користе изанђалу, дотрајалу и бајату причу о злату, да је батале, јер их нико ништа није питао, и да схвате да Србија, свидело се то некоме или не, иде путем успостављања, тј. обнове, Уставне Парламентарне Монархије на челу са ЊКВ Александром II Карађорђевићем.

  • Hrvat

    29. oktobar 2013 | 17:10

    Sve je to lijepo..nego koliko su love i zlata pokupili kad su bjezali ???? Nisu valjda radili u Londonu kao snajderi pa se tako obogatili....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA