VULIN NA SLAVI U DEČANIMA: Lista Srpska nam je najbliža!

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju je istakao da Srbija nikome nije uskratila socijalnu pomoć ili platu bez obzira za koga glasaju, ali veruje da će "Srpska" omogućiti da se ZSO formira kako je planirano u Briselu

  • 1

Prisustvujući svetoj Arhijerejskoj Liturgiji povodom praznika Svetog velikomučenika kralja Stefana Dečanskog u manastiru Visoki Dečani, ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da mu je lista ''Srpska'' u političkom smislu svakako najbliža.

On je dodao da Srbija nikome nije uskratila socijalnu pomoć ili platu bez obzira za koga glasaju, ali da je lista "Srpska" politički najbliža i da veruje da će omogućiti da se ZSO formira kako je planirano u Briselu.

Inače, u okviru obeležavanja praznika u Dečanima, patrijarh srpski Irinej odlikovao je Kancelariju za Kosovo i Metohiju ordenom Svetog Save Prvog reda, najvišim priznanjem koje dodeljuje Srpska pravoslavna crkva.

Svečanosti su prisustvovali i ministar odbrane Nebojša Rodić i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, kao i pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Mirko Krlić, a osveštan je i novi Prizrenski konak u manastirskom kompleksu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZliZo

    24. novembar 2013 | 19:40

    Zar ovaj ne beše ortodoksni komunista? Često ga sada vidimo po slavama,nauči i ds se prekosutra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA