I ONE VLADAJU DRŽAVOM: Najlepše i najzgodnije poslanice u Skupštini Srbije! (FOTO)

Pored efikasnosti u radu, srpski parlament se može podičiti i atraktivnim damama koje sede u poslaničkim klupama i svojom pojavov mame uzdahe svih prisutnih

  • 22

ZA NJIMA SVI UZDIŠU! Da Skupština Srbije ne može samo da se ponosi svojim godinama, monumentalnim zdanjem, donetim ustavima i zakonima Srbije svedoče i žene u poslaničkim klupama. Telegraf.rs vam predstavlja najlepše i najzgodnije dame koje odlučuju o tome kakav će i koji pravni akt biti donet.

Iako se u Vladi Srbije nalaze samo dve žene, dame u parlamentu su i te kako zastupljene i primećene, kako zbog svog izgleda, tako i zbog oštrine reči koje koriste u odbrani svojih ideala i ciljeva za koje se zalažu.

* OVO SU DAME NA ŠTIKLAMA OD ČIJIH POJAVA ZASTAJE DAH:

Jovana Joksimović iz Beograda, poslanica Demokratske stranke, jedna je od mlađih u ovom sazivu parlamenta, a rođena je 20. oktobra 1987. Po zanimanju je ekonomski tehničar, studentkinja.

Članica je Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva Narodne Skupštine Republike Srbije. Hobi joj je skijanje. Govori engleski jezik.

Članica grupe "Models" Nevena Adžemović sigurno je jedna od najvećih atrakcija u ovom sazivu Skupštine, gde je član poslaničke grupe Nove Srbije od 30. jula 2012. Po zanimanju je ekonomista, mada je građanima više poznata po svom izgledu i pevanju.

Uzela je članstvo u grupama prijateljstva Australije, Maroka, Turske, Francuske, Meksika...

Olgica Batić iz Obrenovca, ćerka bivšeg ministra pravde, preminulog Vladana, koga je nasledila na mestu lidera Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS).

Po zanimanju je advokat, a u parlamentu učestvuje u radu i kroz Odbore za za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kao i u Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Još jedna od dama koja pleni svojim izgledom je i Bojana Božanić sa Zlatibora, član je Demokratske stranke Srbije, a po zanimanju diplomirani profesor engleskog jezika.

U radu Skupštine učestvuje i kao član u Odboru za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Odboru za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku (zamenik člana), Odboru za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije (zamenik člana), Odboru za zaštitu životne sredine (zamenik člana).

Pored toga, Božanićeva je član u Delegaciji u parlamentarnoj skupštini Frankofonije.

Katarina Rakić iz Beograda, diplomirani je pravnik i poslanik Srpske napredne stranke. Ostavlja bez daha sve muškarce kad prođe hodnikom koji vodi do sale.

Ona je i član Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Članstvo u delegacijama: Delegacija u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (zamenik člana Delegacije).

Dama čeličnog stava, kako njene kolege poslanice vole da kažu, Jadranka Joksimović, diplomirani je politikolog iz Beograda i poslanik SNS-a, sigurno zaslužuje mesto među najlepšim damama.

Članstvo u odborima: Odbor za evropske integracije i Odbor za kontrolu službi bezbednosti (predsednik).

Članstvo u delegacijama: Delegacija u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (član Delegacije) i Delegacija u Parlamentarnoj dimenziji Centralno-evropske inicijative (šef Delegacije).

Nišlijka Ivana Dinić iz Socijalističke partije Srbije, diplomirani inženjer elektronike, spada u red mlađih poslanica u ovom sazivu Skupštine, a pored lepog fizičkog izgleda poznata je i po britkom jeziku u diskusijama.

Članstvo u odborima: Odbor za zaštitu životne sredine, Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku (zamenik člana), Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije (zamenik člana).

Još jedna lepotica u ovom sazivu parlamenta stiže iz Srpske napredne stranke, zove se Biljana Pantić Pilja i advokat je iz Novog Sada. Pleni svojom pojavom i smirenošću koja odlikuje sve Novosađanke.

Članstvo u odborima: Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu (zamenik člana), Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja (zamenik člana).

Za mnoge poslanike jedna od najatraktivnijih dama je samostalna poslanica i pravnica iz Niša Sanja Jeftić Branković, koja je u Skupštinu Srbije ušla na listi "Preokret" da bi kasnije iz njega istupila i otišla u samostalne poslanike.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    5. decembar 2013 | 23:25

    Biti poslanik u ovoj drzavi nazivas uspehom?! Pa, sta je tu uspeh?! Cak ne moras ni da budes fakultetski obrazovan!!! A velika vecina njih ne zna ni prosirenu recenicu da sastavi, o gramatickoj ispravnosti te recenice ne zelim ni da komentarisem!

  • srbija

    5. decembar 2013 | 21:17

    cega se pametan ...

  • Lol

    6. decembar 2013 | 01:09

    Vama je svaka zena u suknji najzgodnija i najlepsa...boze svasta...po meni se apsolutno ni jedna ne istice ,ne kazem da su ruzne al da su najzgodnije i najlepse sigurno nisu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA