• 0

SKUPŠTINA SRBIJE: Minut ćutanja za preminulog Mandelu

Poslanici Skupštine Srbije pre početka današnjeg rada odali su počast preminulom bivšem predsedniku Južnoafričke Republike minutom ćutanja

  • 0

Skupština Srbije danas raspravlja o amandmanima na izmene Zakona o budžetskom sistemu i setu ekonomskih zakona, a poslanici su, pre početka rada, minutom ćutanja odali počast preminulom bivšem predsedniku Južnoafričke Republike Nelsonu Mandeli, koji je umro juče u 96. godini.
Ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je u Skupštini da i pored ograničenja zapošljavanja u javnom sektoru, koje propisuje predlog Zakona o budžetskom sistemu, postoje mehanizmi da se zaposle novi ljudi tamo gde je neophodno, i kao primere naveo zdravstvo i prosvetu. On je naveo da kao prvi korak mora da se uvede kontrola zapošljavanja i da nije namera da se potpuno zaustavi zapošljavanje tamo gde je to potrebno.

Predstavnici opozicije većinom su kritikovali predložena zakonska rešenja, na koja je uloženo ukupno 257 amandmana.
Rasprava o setu 11 zakona počela je juče, i trebalo bi da bude završena u petak.
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Zoran Babić izjavio je danas da će rasprava o republičkom budžetu za 2014. početi u ponedeljak, 9. decembra, i da bi taj dokument trebalo da bude usvojen do sredine naredne sedmice.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima