• 12

Đukanović prvi put od Đinđićeve sahrane u Beogradu!

Premijer Crne Gore nakon 10 godina stiže u zvaničnu posetu Srbiji gde će razgovarati sa predsednikom Srbije, premijerom i prvim potpredsednikom vlade

  • 12

Crnogorski premijer Milo Ðukanović boraviće danas i sutra u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji, nakon 10 godina.
Ðukanović dolazi u uzvratnu posetu premijeru Srbije Ivici Dačiću, a predviđeni su i razgovori sa predsednikom države Tomislavom Nikolićem, prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom parlamenta Nebojšom Stefanovićem.

Tokom zvanične posete Ðukanovića Srbiji može se očekivati konkretizacija nekih rešenja od interesa za građane obe zemlje, dogovorenih prilikom septembarske posete Dačića Podgorici.
Srbija i Crna Gora su, nakon otopljavanja odnosa i niza susreta predstavnika dve države, krenule u realizaciju više dogovorenih rešenja, poput zajedničkog prijavljivanja za fondova EU za puteve i pruge i razmene iskustava u evrointegracijama.
Ðukanović je poslednji put bio u Beogradu u martu 2003. godine, na sahrani ubijenog premijera Srbije Zorana Ðinđića.
Uoči prve zvanične posete Srbiji nakon crnogorskog osamostaljenja, Ðukanović je kazao da obe zemlje "kao nezavisne države stabilno napreduju na putu evropskih integracija".

On je u autorskom tekstu za NIN podsetio da je Crna Gora već u pregovorima za članstvo u Evropskoj uniji, a da će Srbija vrlo brzo otpočeti s tim procesom.
- Saradnja koju već ostvarujemo na tom poslu doprinosi jačanju poverenja i naših ukupnih odnosa - smatra Ðukanović.
On je dodao da u Beograd dolazi sa pomešanim osećanjima.
- Ne mogu da zaboravim Zorana Ðinđića i njegovu sahranu kao povod za jedan od mojih poslednjih boravaka tamo, niti da sakrijem zadovoljstvo što današnja vlast u Srbiji istrajava na njegovoj evropskoj viziji - napomenuo je Ðukanović.
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kazao je crnogorskoj televiziji da Beograd želi da ima najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom.
On je ocenio da u odnosima Srbije i Crne Gore sledi dobar period, dodajući da će zvanični Beograd uraditi sve da saradnja dve države bude za primer u regionu.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ing.Miloš J.Đonović

    Đukanović je poltitički bio socijalistički orjetnisan kada je kao mlad počinjao karijeru.Slobodan Milošević po godinama bi mu mogao biti otac.Nezavisno od svih opredeljenja koja su došla ranije ili kasnije ili posledica ovakih ili onakvih Slobodan Milošević je poslije de fakto prevrata nasilno strpan u tuđi zatvor zajedno sa velikim brojem svojih istomišljenika što nepamti istorija svjetskog pravosuđa ako ona zaista i postoji.

  • lvan

    Nemoj Milo prijatelju, ziv bio, ali ne treba da dolazis. Mozemo i bez tebe

  • Marrina

    Daleko ti lepa kuca,nemoj ni da dolazis vise....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima