DAČIĆ SA ĐUKANOVIĆEM: Milo i ja se slažemo jer nisam poreklom iz Crne Gore! (FOTO)

Srpski premijer kaže da je primer dobre saradnje i muzički festival "Exit", koji će naredne godine, osim u Novom Sadu, biti održan i u Budvi. Premijer Crne Gore tvrdi da se u Beogradu oseća kao među prijateljima

  • 14

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je posle susreta sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem da Srbija želi tesne i bliske odnose sa Crnom Gorom.

- Veliko mi je zadovoljstvo što je premijer Đukanović u Beogradu. Srbiju i Crnu Goru vežu mnoge stvari, istorija, ali i zajednički interesi. Želimo jedni drugima sve najbolje. Srbija nema skrivene namere prema Podgorici, naši odnosi su najprijateljskiji mogući - rekao je Dačić nakon potpisivanja sporazuma između vlada Srbije i Crne Gore.

On je dodao da je Crna Gora značajan spoljnotrgovinski partner Srbije.

- Želimo da našu bliskost potvrdimo tako što ćemo gurati jedni druge kada je reč o evrointegracijama, da zajedno privlačimo strane investicije. Želimo da sva otvorena pitanja rešavamo najnormalnijim putem i da tako relaksiramo naše odnose koji su u jednom trenutku bili nepotrebno teški - rekao je premijer Srbije.

Prema njegovim rečima, dogovoren je i zajednički sastanak dve vlade.

- Zadovoljstvo mi je da konstatujem da nije bilo spornih pitanja - dodao je Dačić, koji je sve vreme Đukanovića oslovljavao po imenu.

Odgovarajući na pitanje novinara, Dačić je rekao: "Vidite kako se Milo i ja slažemo, to je zato što nisam poreklom iz Crne Gore".

On je rekao da je primer dobre saradnje i muzički festival "Exit", koji će se naredne godine, osim u Novom Sadu, održavati i u Budvi.

Dačić je podsetio da u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije postoje različiti stavovi, ali da je Đukanović upoznat sa srpskim stavovima iznetim u Briselu.

- Ako smo normalizovali odnose sa mnogim promoterima nezavisnosti i državama koje su priznale Kosovo, što to ne bismo učinili sa Crnom Gorom. Nećemo valjda sa njima da treniramo inaćenje, a o stolici za Kosovo u UN neće odlučivati ni Srbija ni Crna Gora - rekao je na kraju Dačić.

Đukanović je istakao da se raduje zbog toga što su međudržavni odnosi u stalnom usponu.

- Danas su oni uveliko ozdravljeni u svim oblastima. Crna Gora i Srbija su došle do formule razlaza na način koji nije bio primeren istoriji Balkana. Time smo pokazali demokratsku zrelost - rekao je on.

Premijer Crne Gore dodaje da je prethodnih godina propuštena prilika da se to naglasi jer su se "zagubile vrednosti".

- Imamo razloga da budemo ponosni na tu demokratsku zrelost - rekao je Đukanović.

On je dodao da Srbija i Crna Gora žele da budu deo evropske zajednice.

- Dragocene su nam ekspertize u Beogradu, koji ima veliki kadrovski potencijal jer je on i u vremenu zajedničke države bio administrativni i intelektualni centar države, ali i regiona - rekao je Đukanović.

Crnogorski premijer tvrdi da su vrata Crne Gore za investicije iz Srbije uvek otvorena.

- U odnosima dve zemlje nema velikih i nerešivih problema - dodao je Đukanović.

Na pitanje novinara gde se lepše oseća, u Beogradu ili Zagrebu, Đukanović je odgovorio da se "lepo oseća u oba grada".

- Kao svoj na svome se osećam u Podgorici. A ovde se osećam kao među prijateljima - poručio je Đukanović.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ziva Istina

    10. decembar 2013 | 14:12

    Za sve vas sto mislite da su vas Crnogorci izdali da recem 2-3..Nikad mi vas nismo izdali niti cemo nego su nasi preci ginuli zbog vas a to se izgleda zaboravilo a mi to nismo zaboravili, uvjek smo pomagali jedni drugima i uvjek ce tako bit.. A jedna stvar koju ne znate je da ova grupica lljudi na vlasti krade CG evo vec preko 20god i nije tu narod kriv dzaba sve kad oni kupuju i namjestaju izbore..Sto se mene tice ti koji misle da smo vas mi izdali tj narod tacno mi je zao zasto je moj cukun djed ginuo, nemojte da krivite narod nego ova g***a od vlasti na celu sa imenovanim.. Pozz svim pravim Srbima iz CG.

  • milos Pariz

    10. decembar 2013 | 13:40

    Ma da li je moguce. Ja nisam njihov prijatelj. Njihovi su prijatelji siptari sa Kosova.

  • Jadno i bedno

    10. decembar 2013 | 13:59

    Kao prvo - niko nas ne izdade kao crnogorci. Nikad. Drugo - vas dva bi trebali svaki dan da se viđate. Ma kakvi - ćeliju da delite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA