Ljajić: Zukorlićeve pristalice hoće da me linčuju

- U najcrnje vreme možda sam imao nekoliko incidenata sa ekstremnom desnicom u Srbiji. Ali ovo što rade vehabije i Zukorlićeve pristalice je poziv na linč - kaže lider SDPS-a

  • 12

Ministar trgovine Rasim Ljajić kaže, povodom pretnji koje mu je uputio novopazarski vehabija Mirza Ganić, da sa takvim pretnjama već dugo živi.

- Kada bih na to mislio, pre bih završio u ludnici nego na groblju - rekao je Ljajić za "Blic".

Devetnaestogodišnji Ganić, koji ratuje u Siriji na strani pobunjenika gde koristi ratničko ime Ebu Šehid, postavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije ministra Ljajića i bosanskog ministra sigurnosti Fahrudina Radončića uz natpis “Prostitutke Zapada”.

- Ovo su izdajnici islama i kafiri (đavoli), ljudi koji traže da se zabrani ono što je Alah naredio, dakle, traže uvođenje "zakona“ koji će zabraniti odlazak u džihad. Oni bi da mi sedimo dok Umet krvari. Ništa od toga. Kad svoje namere sprovedu u delo, možda i ispoštujemo da ne ratujemo u drugim državama. Ostaju nam naša Bosna i Srbija. Radujte se, Radončiću i Ljajiću. Možda vi budete ti koji su pokrenuli džihad na Balkanu - napisao je Ganić.

Ljajić kaže da te pretnje traju već dugo i ističe da su “vehabije i Zukorlićeve pristalice” uvek predstavljale mnogo veću opasnost za njega nego “antihaški lobi”.

- U najcrnje vreme možda sam imao nekoliko incidenata sa ekstremnom desnicom u Srbiji. Ali ovo što rade vehabije i Zukorlićeve pristalice je poziv na linč - kaže Ljajić, koji inače ima policijsko obezbeđenje.

Ljajić je izjavio da se zalaže da organizovani odlazak srpskih državljana na poprišta sukoba, poput Sirije, bude tretiran kao krivično delo.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    12. decembar 2013 | 10:03

    Ovo su kombinacije"boli glava!" Muslimani iz jedne zemlje idu u drugu, da ratuju protiv muslimana. U ime Islama. U ime boga ubijaju ljude koje ne poznaju na drugi kraj sveta. Ako stvarno veruju u boga, imaju ozbiljan razlog da ga se plaše! Ubijaju ljude iste vere, koji se bore sa iste strane protiv zajedničkog neprijatelja. I SVE U IME BOGA????? Nemrzim nikog ali ovo nije zdravo ljudi..

  • Ma biće sve u redu

    12. decembar 2013 | 09:30

    Nikad mi neće biti jasan idiot koji uzima pušku i ide da oduzme nekom život, sa jednim razlogom...zato što je nevernik ...ma cirkus.Nemojte me uveravati kako nerazumem jer već sam napisao da mi nije jasno.

  • Pazarac

    12. decembar 2013 | 09:09

    Da te ne poznajem,pa da ti verujem, ali ovako dobro te znam....ne izmisljaj....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA