• 13

VUČIĆ: Partnerstvo sa Etihadom već daje rezultate!

- Mi bismo mogli večeras da povučemo sav novac, ali mi imamo projekte da povučemo 38 miliona novca za navodnjavanje. Mi smo novac obezbedili, ali nemamo projekte, niko se ne bavi time - naglasio je vicepremijer

  • 13

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić kaže da je partnerstvo sa Etihadom već posle dva meseca dalo dobre rezultate i da su danas dogovorena dva zajma, od po 100 milona evra - za navodnjavanje i poljoprivredu.
- Povećan je broj putnika za 13 odsto, ranije je gubitak bio oko 30 miliona evra, a sledeće godine neće biti gubitaka - rekao je Vučić za RTS.

Prema njegovim rečima, do marta ćemo imati svih deset aviona. On je takođe najavio do će do kraja juna biti izgrađena fabrika aviokomponenata u Pančevu, u saradnji s Mubadalom, za proizvodnju delova za Boing i Erbas.

Vučić je rekao i da su danas na sastanku sa šeikom Muhamedom bin Zajedom potpisana dva velika zajma - 100 miliona evra za navodnjavanje i 100 miliona za poljoprivednke.
Vicepremijer Vučić je naglasio da je problem što nema dovoljno dobrih projekata za te kredite.
- Mi bismo mogli večeras da povučemo sav novac, ali mi imamo projekte da povučemo 38 miliona novca za navodnjavanje. Mi smo novac obezbedili, ali nemamo projekte, niko se ne bavi time - naglasio je Vučić i dodao da još ne postoji plan kako će biti uloženo 100 miliona evra za poljoprivredu.

Vučić je podsetio da je u danas u Beograd došao graditelj Muhamed el Abar, graditelj Burdž Halife, sa kojim je urađen koncept master plana za projekat "Beograd na vodi".
- Ta investicija je vredna tri milijarde i 100 miliona. To bi značilo, ne samo promenu igre, već promenu svega u regionu. Tu ima 1,5 - 1,6 kilometara izlaza na vodu. Srbije će drugačije izgledati posle toga - naglasio je Vučić.
"Beograd na vodi" je projekat koji će, kako je rekao, promeniti celokupnu sliku grada, kad bude izgrađeno četiri hotela, parkovi i molovi...

Vučić kaže da šeik voli da se neke stvari završe pa da se pokazu javnosti...
Govoreći o aranžmanu sa MMF-om, Vučić je istakao da on obezbeđuje finansijsku disciplinu, ali da ne znači da poštujemo sve njihove zahteve.
- Odbio sam da smanjimo penzije - podseća Vučić.
(Telegraf.rs/ Izvor: RTS)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    Bravo Vucicu samo radi i neopterecuj se ljudima koji su ovu zemlju unistili .....

  • FAAntom

    Povecanje broja putnika od 13% odnosi se na Novembar 2013. u poredjenu sa Novembrom 2012. Ovaj podatak sam po sebi ne znaci ama bas nista. U Novembru 2012. Jat je leteo sa 7 aviona a u Novembru 2013. sa 15. U tom svetlu, povecanje od 13% i ne zvuci tako spektakularno. Mnogo bi vaznije bilo izbaciti load faktor tj procenat punjenja kabine za ova dva meseca. Povecanje broja putnika od 13% je ostvareno sa 40% vecim brojem letova i utroskom goriva sto onda ovoj informaciji daje sasvim drugu konotaciju. Ovako objavljena informacija je ionako namenjena sirokim narodnim masama sa porukom- bas nam dobro ide ali vreme ce neumitno pokazati koliko je ceo ovaj aranzman sa Etigadom stetan po Jat i Srbiju uopste.

  • djole

    Bravo Vučiću, možda je on loš ali je bolji od svih predhodnih!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima