VUČIĆ: Partnerstvo sa Etihadom već daje rezultate!

- Mi bismo mogli večeras da povučemo sav novac, ali mi imamo projekte da povučemo 38 miliona novca za navodnjavanje. Mi smo novac obezbedili, ali nemamo projekte, niko se ne bavi time - naglasio je vicepremijer

  • 13

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić kaže da je partnerstvo sa Etihadom već posle dva meseca dalo dobre rezultate i da su danas dogovorena dva zajma, od po 100 milona evra - za navodnjavanje i poljoprivredu.

- Povećan je broj putnika za 13 odsto, ranije je gubitak bio oko 30 miliona evra, a sledeće godine neće biti gubitaka - rekao je Vučić za RTS.

Prema njegovim rečima, do marta ćemo imati svih deset aviona. On je takođe najavio do će do kraja juna biti izgrađena fabrika aviokomponenata u Pančevu, u saradnji s Mubadalom, za proizvodnju delova za Boing i Erbas.

Vučić je rekao i da su danas na sastanku sa šeikom Muhamedom bin Zajedom potpisana dva velika zajma - 100 miliona evra za navodnjavanje i 100 miliona za poljoprivednke.

Vicepremijer Vučić je naglasio da je problem što nema dovoljno dobrih projekata za te kredite.

- Mi bismo mogli večeras da povučemo sav novac, ali mi imamo projekte da povučemo 38 miliona novca za navodnjavanje. Mi smo novac obezbedili, ali nemamo projekte, niko se ne bavi time - naglasio je Vučić i dodao da još ne postoji plan kako će biti uloženo 100 miliona evra za poljoprivredu.

Vučić je podsetio da je u danas u Beograd došao graditelj Muhamed el Abar, graditelj Burdž Halife, sa kojim je urađen koncept master plana za projekat "Beograd na vodi".

- Ta investicija je vredna tri milijarde i 100 miliona. To bi značilo, ne samo promenu igre, već promenu svega u regionu. Tu ima 1,5 - 1,6 kilometara izlaza na vodu. Srbije će drugačije izgledati posle toga - naglasio je Vučić.

"Beograd na vodi" je projekat koji će, kako je rekao, promeniti celokupnu sliku grada, kad bude izgrađeno četiri hotela, parkovi i molovi...

Vučić kaže da šeik voli da se neke stvari završe pa da se pokazu javnosti...

Govoreći o aranžmanu sa MMF-om, Vučić je istakao da on obezbeđuje finansijsku disciplinu, ali da ne znači da poštujemo sve njihove zahteve.

- Odbio sam da smanjimo penzije - podseća Vučić.

(Telegraf.rs/ Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlostavljana ciganka

    12. decembar 2013 | 22:06

    Koji je ovo baron,strasno i sto je najgore jadni ljudi mu veruju.Alo bre to je onaj isti sto se motao Slobi i Seselju oko nogu,cuveni min.informisanja.

  • Hajduk

    13. decembar 2013 | 00:07

    Poklanjanje narodne imovine uvek daje rezultate...

  • seksoman

    12. decembar 2013 | 23:03

    da daje, sad su skuplji pa moram da letim katarom..bar necu slusati kuran pre leta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA