DAČIĆ NA PROSLAVI SAJ: Ovo je drug Aleksandar Karađorđević! (FOTO)

- Ne znam kako da se obratim mom prijatelju, s Vaše Kraljevsko Visočanstvo, iako ja volim da kažem - druže Karađorđeviću - uz osmeh je rekao premijer na proslavi Specijalne antiterorističke jedinice

  • 7

Na proslavi 35. godišnjice postojanja Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a premijer i ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je ta jedinica tokom svog postojanja izrasla u siguran oslonac države u borbi protiv svih vidova kriminala i terorizma.

Ističući da je SAJ organizacija kojom Srbija treba da se ponosi, Dačić je pozdravio sve prisutne, nazvavši u jednom trenutku, u šali, prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića - drugom.

- Ne znam kako da se obratim mom prijatelju, s Vaše Kraljevsko Visočanstvo, iako ja volim da kažem - druže Karađorđeviću - uz osmeh je rekao premijer.

Upitan kakav je njegov stav o inicijativi da zajedno s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton bude predložen za Nobelovu nagradu za mir, Dačić je rekao da ta priča toliko neverovatno deluje da ne bi da je komentariše.

- Ništa mi ovde nismo radili ni za Nobelove nagrade, ni za svoj rejting, ni za fotelje, nego za Srbiju, i to nam je najveća nagrada - kratko je prokomentarisao Dačić, vrativši se potom na priču o onima kojima je proslava posvećena, i dodajući da u ovom svečanom trenutku treba da se setimo svih pripadnika SAJ-a koji su za svoju državu i narod dali najviše što su imali - svoje živote.

- Za nas je važno da njihove žrtve ne učinimo uzaludnim da stvorimo takvu budućnost za našu decu da više nikada niko ne mora da gine za Srbiju već da živi da radi i da Srbija ima budućnost kakvu zaslužuje - rekao je on.

Dačić je u tom kontekstu ukazao da je Srbija dobila lepu vest iz Brisela da će otpočeti pregovore sa EU ponovivši da ne želimo u EU radi EU već radi nas samih.

Direktor policije Milorad Veljović izrazio je potom uverenje da će SAJ sa drugim specijalnim jedinicama i u budućnosti biti pouzdan činilac u borbi protiv kriminala, terorizma i drugih opasnosti koje prete miru i budućnosti države i građana.

Dačić i Veljović su u okviru obeležavanja dana SAJ-a položili venac na spomenik sa imenima 16 pripadnika jedinice koji su poginuli na dužnosti, a onda su uručili priznanja najzaslužnijim pripadnicima jedinice u prethodnoj godini.

Članice ženske rukomente reprezentacije uručile su komandantu SAJ - Spasoju Vuloviću, za uspešnu saradnju rukomentu loptu s potpisima svih reprezentativki i zastavu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MMilan

    18. decembar 2013 | 17:40

    A njemu mozes da se obratis kako hoces,on i onako ne zna srpski..

  • Alpski srbin

    18. decembar 2013 | 19:43

    Zovi ti njega N.K.V., a drugom zovi onog bravara...

  • Boki

    18. decembar 2013 | 19:37

    Dacicevo ponasanje i izjave ne izgledaju kao da zeli da postane novi Milosevic (kao ranije), on zeli da bude novi Tito...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA