GRUBJEŠIĆ: Parlamentarni izbori zajedno s beogradskim

- Nažalost, Beograđani ni ovog puta neće direktno birati gradonačenika, već će se glasati za odborničke liste - kaže funkcionerka URS-a

  • 1

Rekonstrukcija vlade je bila smo prelazni period do vanrednih parlamentarnih izbora koji će se, prema našim procenama, desiti najkasnije početkom marta i najverovatnije spojiti sa beogradskim izborima, kazala je danas predsednica Gradskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije Suzana Grubješić.

Ona je, gostujući na RTS-u, kazala da će se vanredni parlamentarni izbori desiti ne zato što to želi ona ili bilo ko iz opozicije, već zato što to želi najveća stranka na srpskoj političkoj sceni Srpska napredna stranka i oni će odlučiti o tome kad će izaći na izbore.

Kada je reč o gradskim izborima, ona je kazala da se Beogradska inicijativa integriše u Gradski odbor i da će nastaviti zajedno da rade, ali da je najvažnije da pred Beograđane izađu sa jasnom politikom i programom i kredibilnim kandidatima za odbornike.

Nažalost, Beograđani ni ovog puta neće direktno birati gradonačenika, već će se glasati za odborničke liste, navela je Grubješićeva, dodavši da očekuje da izbori privuku veliku pažnju.

Prema njenim rečima, stranka još nije odlučila ko će biti kandidat za gradonačelnika, jer nisu odlučili da li će ići samostalno ili u koaliciji sa nekom drugom strankom.

- Kad budu raspisani izbori, svima će biti jasno ko će biti nosilac liste i ko je kandidat za gradonačelnika ispred naše liste - ukazala je Grubješićeva.

Komentarišući dovođenje u vezu lidera te stranke Mlađana Dinkića i sporne privatizacije, Grubješićeva je rekla da sa njim radi 16 godina, od čega 10 godina sluša o kiparskim parama, Nacionalnoj štedionici, Mobtelu.

Ona je rekla da želi da veruje da su predstražne radnje urađene kako treba i da će u narednih šest meseci biti jasno ko je odgovoran, a ko nije, dodavši da želi da se anatema sa Dinkićevog imena konačno skine.

Grubješićeva je kazala i da je ta stranka podnela predlog zakona kojim se predviđa uvođenje neposrednog izbora gradonačelnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robespjer

    30. decembar 2013 | 03:08

    Potrebni su sa gradskim i republički i pokrajinski izbori, pa i sami smo svedoci da i lokal ne može funkcionisati s sps-om u koaliciji, a kamoli cela država. Ujedinjeni regioni su uvek bili inovativni, tražili modrenizaciju Srbije ali im nije pošlo za rukom, većinu stvari da reše. Moj sud je da su imali veću slobodu u odlućivanju, bili bismo odavno i u EU, i privreda bi nam bila razvijena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA