DINKIĆ: URS neće biti prepreka rekonstrukciji (FOTO)

Lider Ujedinjenih regiona Srbije, Verica Kalanović i Suzana Grubješić stavili su danas svoj mandat na raspolaganje Glavnom odboru stranke

  • 1

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić poručio je da ta stranka neće biti prepreka za suštinsku i delotvornu rekonstrukciju vlade, jer građani s pravom od vlade očekuju više.

Dinkić je Glavnom odboru dao svoj mandat na raspolaganje i pozvao ga da ovlasti Predsedništvo stranke za donošenje odluka u procesu rekonstrukcije vlade.

- Vi ste me predložili na mesto ministra i vi odlučujete o mom mandatu ministra - poručio je Dinkić članovima GO URS.

Dinkić je poručio da će otvoreno u predstojećoj sedmici razgovarati sa koalicionim partnerima i da neće upućivati poruke preko neimenovanih izvora.

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović takođe je stavila svoj ministarski mandat na raspolaganje članovima GO URS-a, kao što je to učinila i potpredsednica vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić.

Kalanović je, podnoseći izveštaj o radu ministarstva na čijem je čelu, na sednici GO URS-a rekla da će sutra izveštaj o radu podneti premijeru Srbije Ivici Dačiću i da će ga staviti na sajt ministarstva.

- Stavljam vam na raspolaganje mandat, jer smatram da mi kao URS o tome treba da odlučujemo - rekla je Kalanović obraćajući se članovima GO URS u opštini Stari Grad.

Ona je dodala da je rekonstrukcija vlade sigurno "top tema" i da se od svih očekuje sumiranje i realno sagledavanje učinjenog, ali i onoga što nije urađeno.

- Stojim iza onoga napisanog u programu Ujedinjenih regiona Srbije. U životu poslovi moraju da se završavaju, sagledavaju svoja i tuđa iskustva i na vreme planiraju nova - rekla je Kalanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Magda

    21. jul 2013 | 16:36

    Vazno je da Mladja ode. Ostali bi mouda i mogli ostati ali posto ce on imati uticaj na njihov rad, moraju i oni otici. Pa vec deceniju on vodi finansije i ekonomiju zemlje i evo dokle smo stigli! Bitno da smo napravili ski staze svuda po Srbiji i hotel na Staroj planini koji ce uskoro preci u privatno vlastistvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA