• 21

LJAJIĆ: Vlada garantuje za Šešelja!

- Istog trenutka kad bi te garancije bile zatražene, Vlada Srbije bi ih dala. Nema nikakvog opravdanja za Tribunal da čovek 11 godina bude zatvoren bez pravostepene presude - rekao je Ljajić

  • 21

Vlada Srbije spremna je da pruži garancije za privremeno puštanje na slobodu predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, s obzirom na informacije o pogoršanju njegovog zdravlja, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Ljajić je istakao da je Vlada spremna da pošalje u Hag i lekarski tim, ako Šešelj to zatraži.

- Istog trenutka kada bi te garancije bile zatražene, Vlada Srbije bi ih dala. Nema nikakvog opravdanja za Tribunal da čovek 11 godina bude zatvoren bez pravostepene presude - rekao je Ljajić za B92.

Foto: sense-agency.com

Foto: sense-agency.com

Vojislav Šešelj uložio je juče žalbu na odluku suda da mu suđenje bude nastavljeno, uprkos činjenici da je, pred izricanje presude, jedan sudija diskvalifikovan iz sudskog veća.

Umesto odluke suda da se proces nastavi sa novim sudijom, Šešelj traži ili obustavu postupka ili novo suđenje, kao i ukidanje pritvora do donošenja bilo kakve odluke.

Šešeljevi saradnici objavili su da je lider radikala operisan od karcinoma i da mu predstoji terapija.

Foto: Wikipedia/ICTY staff

Foto: Wikipedia/ICTY staff

Portparol Haškog tribunala Magdalena Spalinska izjavila je da bi Šešelj, u novim okolnostima, mogao da obnovi zahtjev za privremno puštanje na slobodu i objasnila da sudsko veće pri odlučivanju uzima u obzir niz faktora od kojih su jedan i humanitarni, odnosno zdravstveni razlozi.

Vojislav Šešelj je dobrovoljno otišao u Hag u februaru 2003. godine, gde ga terete za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i u Vojvodini.

Sud za ovo vreme još nije donio prvostepenu presudu u glavnom predmetu, ali je Šešelju izrekao tri zatvorske kazne za nepoštovanje suda.

(Telegraf.rs / Srna)

Komentari

  • misa nis

    Od Vucica i Dacica sam to i ocekuvao. Ti si me za srce ujeo!

  • milos

    Nema gore nacije od Srba,kum mu je predsednik Srbije,zabio mu noz u ledja i ostavice ga u zatvoru da umre da mu slucajno ako izadje ne bi ugrozio predsednicku fotelju.

  • dexxx

    Da da Seselj zbriso mesec dana pre nego sto je bilo ubistvo Zorana Djindjica, i posle neko da kaze sve to slucajno, on je mozda obrazovan i nacitan ali budala covek i takav nam netreba jer nevodi nicemu

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima