SPO: Mrkonjićeva podrška Šešelju je najgore licemerje!

SPO traži od Vlade Srbije da se javno ogradi od ministra za infrastrukturu i energetiku

  • 0

Srpski pokret obnove smatra da Vlada Srbije treba da se javno ogradi od ministra za infrastrukturu i energetiku Milutina Mrkonjića, a njegovo prisustvo skupu podrške Vojislavu Šešelju vidi kao "najgori vid licemerja u režiji socijalista".

Prema mišljenju potpredsednika SPO-a Žike Gojkovića, ne može se istovremeno biti deo proevropske Vlade Srbije, koja je na putu da ostvari najveći nacionalni interes - sticanje statusa kandidata za ulazak u EU - i prisustvovati skupu stranke koja je saučesnik jednog od "najcrnjih perioda novije srpske istorije".

Gojković navodi da Vlada treba javno da se ogradi od ministra infrastrukture i energetike, jer po mišljenju SPO-a, on predstavlja "duh devedesetih godina i sramotu za državu Srbiju i njene građane".

- Mrkonjić se još nije odrekao "lika i dela" Slobodana Miloševića i za njega ne sme biti mesta u budućoj vladi. Izjava predsednika SPS-a Ivice Dačića da je prisustvo Mrkonjića skupu radikala njegov lični čin, dokaz  je dvolične politike SPS-a, čiji smo svedoci već 22 godine - poručuje Gojković.

Potredsednik SPO-a je naveo da se podrška haškim optuženicima i takvim odnosom prema porodici Milošević, koja je, kako tvrdi, "zavila u crno stotine hiljada ljudi na prostoru bivše Jugoslavije", ne može interpretirati kao lični čin.

Mrkonjić je u subotu prisustvovao skupu podrške Šešelju u beogradskoj Areni, a na to je reagovao lider LDP-a Čedomir Jovanović, čija je stranka partner SPO-u, koji je rekao da je Mrkonjić "kontroverzna i gotovo groteskna pojava" i da je pojava Mrkonjića na tom skupu "kompromitacija za Vladu Srbije i čitavo društvo".

Mrkonjić je uzratio pisanom izjavom u kojoj je Jovanovića nazvao "političkim i ljudskim amaterom", koji bi trebalo da bude u zatvoru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA