Vikiliks: Crnom Gorom vladaju kriminalci!

U jednom od mejlova privatne američke bezbednosne kompanije "Stratfor" za Karla Bilta se kaže da ne voli Hrvate i Albance i da je Vladimira Putina nazvao četnikom

  • 1

Cela Crna Gora bavi se organizovanim kriminalom, uključujući i vladu, otkrivaju nova tajna dokumenta koje je počeo da objavljuje Vikiliks.

Taj sajt je došao u posed više od pet miliona mejlova privatne američke bezbednosne kompanije "Stratfor", koja se bavi geopolitičkim analizama i radi za multinacionalne kompanije, ali i za vladu SAD. Vikiliks nije objavio ime svog izvora, ali se veruje da je objavljivanje materijala povezano s hakerskim upadom na "Stratforov" server u decembru 2011. koji je izvela grupa Anonimus.

Mejlovi obuhvataju period od jula 2004. do decembra 2011. godine i pokazuju kako je "Stratfor" imao mreže doušnika, strukture za davanje mita i tehnike za pranje novca po čitavom svetu, pa i na Balkanu.

U jednom od objavljenih mejlova je Crna Gora označena kao zemlja koja se bavi organizovanim kriminalom, uključujući i njenu vladu.

- Put Crne Gore u EU veoma je interesantan, kao i to u kojoj meri je kriminalna vlada zainteresovana da zaustavi organizovani kriminal koji je pokreće - navodi se u mejlu.

Bilt: Putin je četnik!

Karl Bilt, bivši premijer Švedske, postao je nepoželjan u Moskvi pošto je na jednom sastanku nazvao Vladimira Putina "četnikom"!

Ovo u poruci koju je poslao bazi septembra 2009. tvrdi Marko Papić, visoki operativac "Stratfora".

- Uopšte ne voli Rusiju, veoma je kritički nastrojen prema njima. Nazvao je Putina četnikom usred sastanka s grupom poslanika Evropskog parlamenta. Zato je Bilt danas faktički persona non grata u Moskvi - napisao je Papić u mejlu.

Kad je reč o Balkanu, Bilt je, posle dugogodišnjeg iskustva na ovim prostorima, "odlučio" da mu se uopšte ne sviđaju Hrvati i Albanci.

(Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA