KOSOVO JE SRBIJA: Protesti u Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj!

Demonstracije zbog šestogodišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova održaće se 15. i 16. februara, u Varšavi, Ostravi i Bratislavi

  • 47

Povodom šestogodišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova, desničarske organizacije u Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj su najavile održavanje protesta pod nazivom "Kosovo je Srbija". Protesti će se održati 15. i 16. februara, u Varšavi, Ostravi i Bratislavi.

U Poljskoj skup će organizovati organizacija "Varšavski autonomni nacionalisti" i oni u pozivu podsećaju na proteste zbog ovakve odluke međunarodne zajednice, koja je, kako napominju, "samovoljom odcepila deo srpske teritorije".

- Kosovo je srpsko -popularni je slogan širom Evrope koji je dobro poznat u Poljskoj. Odvojeno od kolevke srpske državnosti je upozorenje za sve evropske zemlje, i  ovo je jasan signal da  sve može da se uradi uz punu podršku međunarodne zajednice. Mi Poljaci smo neposredni svedoci gubitka svoje teritorije od strane drugih zemalja. Pomozimo zato našoj slovenskoj braći, i ne dozvolimo da  se zaboravi" - porzčuju organizatori protesta.

U Slovačkoj organizatori protesta pozivaju svoje sugrađane na demonstracije i ističu da je neophodno da Slovaci pruže podršku "svojoj braći iz Srbije".

- Prijatelji, Sloveni, ali i svi koji ste za istinu, pozivamo vas na demonstracije u znak podrške teritorijalnog integriteta naše bratske Srbije. Izrazite nezadovljstvo zbog dešavanja u Srbiji. Sloven za Slovena - poručuju organizatori iz Bratislavi.

Printskrin: Facebook.com
Printskrin: Facebook.com

U Češkoj u pozivu za održavanje demonstracija se podseća da se ove godine navršava šest godina od kako je NATO u saradnji sa albanskim teroristima odvojila srpsku pokrajineu Kosovo od majke Srbije.

- Čak i posle šest godina, ovaj tragični događaj je i dalje aktuelan. Kao tada na Kosovu i danas koriste SAD i njene saveznike fanatični siledžije da sprovedu svoje imperijalističke interese . Pre šest godina , albanski ubice sa vizijom stvaranja tzv Velike Albanije pomogla da se stvori američka satelitska država na Balkanu . Albanci su prethodnom periodu  sve što je prostalo od nekadašnjeg srpske imovine. Svi ćute da se vrši genocid nad Srbima i uništavaju drevnih pravoslavni spomenici - kaže se u saopštenju organizatora protesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AA

    6. februar 2014 | 17:30

    Hvala im.Ovo treba da nam bude uzor kako se pomaza ljudima.

  • Kaca

    6. februar 2014 | 17:36

    Hvala BRACO!!!!

  • unitedstatesofserbia

    6. februar 2014 | 17:40

    slična dešavanja,otimanje i pripajanja teritorija su se dešale i pred II svetski rat.Isto to se dešava i danas ,na malo prefinjeniji način i pod okriljem EU na čelu sa NEMAČKOM .GOSPODO NEMCI IZGUBILI STE DVA RATA A IZGUBIĆETE I TREĆI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA