Nikolić uručio 89 odlikovanja povodom Sretenja!

Predsednik Srbije uručio je povodom Dana državnosti, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama

  • 2

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je povodom Dana državnosti, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

- Znamenjima koja vam danas uručujem kažem vam hvala u ime građana Srbije i u ime onih koji ne dostižu do vaših rezultata, iako mnogo vrede - rekao je Nikolić na sevčanosti u Perdsedništvu Srbije.

Predsednik Srbije je rekao laureatima da su "postali primer i putokaz, po meni, potpuno zaslužen".

- I da vam kažem zašto sam ovo naglasio. Pošto nemaju zbog čega, dežurni kritičari mi prigovaraju zbog broja odlikovanih. Pozivam ih da ukažu na onog od vas koji nije zaslužio da mu se Srbija makar na ovaj zahvali na ovaj način - rekao je on.

Nikolić je na kraju svim nagrađenima čestitao odlikovanja, a građanima Srbije Sretenje, Dan državnosti Srbije.

Među odlikovanima je i pokojna predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać, koja je ukazom predsednika posthumno odlikovana zlatnom medaljom za izuzetne zasluge u borbi protiv korupcije i za afirmaciju principa ljudskih prava i pravne države.

Zlatnom medaljom za izuzetne zasluge u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti bezbednosti posthumno je odlikovan i policijski službenik Goran Ðorđević, koji je poginuo na dužnosti u Bujanovcu, saopštila je Služba za saradnju s medijima Predsednika Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • igor A.R.

    15. februar 2014 | 13:41

    Sesno i zalosno u isto vreme. Ovaj covek definitivno ne zna sta radi,pa jos malo ce posthumno da odlikuje i samog Dordja Petrovica.

  • Tito

    16. februar 2014 | 00:23

    Tako su dobijali ordenje i nemacki vojnici u drugom ratu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA