Kandidat Srpske novi gradonačelnik Kosovske Mitrovice!

Građanska inicijatva "Srpska" proglasila je pobedu svog kandidata Gorana Rakića, tvrdeći da je osvojio više glasova nego preostali kandidati zajedno

  • 0

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" na ponovljenim izborima za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice, Goran Rakić, proglasio je večeras pobedu i najavio da će mu prvi zadatak biti da zatraži da se na slobodu puste svi nepravedno zatočeni Srbi kako bi se branili sa slobode.

On je rekao da proglašava pobedu "Srpske", građana Kosovske Mitrovice, pobedu države Srbije.

Portparol "Srpske" Aleksandar Spirić saopštio je na konferenciji za novinare da je Rakić osvojio 2.707 glasova, što je 271 glasa više nego što su ukupno osvojila preostala tri kandidata, koja su zajedno dobila 2.436 glasova.

- Sva biračka mesta zatvorena su na vreme, nije bilo nepravilnosti. Izborni dan protekao je u najboljem redu. Građani su na dostojanstven način ispratili izbore - rekao je Spirić.

Podpredsednica SDP-a, Ksenija Božović, izjavila je da je SDP uvek spreman za saradnju, ali i da očekuje da će trenutno vodeći kandidat ispuniti obećanja građanima koji su mu ukazali poverenje, ukoliko konačni ishodi izbora budu njegova pobeda.

Rakić se zahvalio svojim biračima i građanima Kosovske Mitrovice na podršci, kao i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i ministru bez portfelja zaduženom za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA