KOGA ĆE POLITIČARI BODRITI NA SVETSKOM PRVENSTVU: Urugvaj, Rusiju i Crvenu zvezdu?!

Politički funkcioneri stranaka u Srbiji i pored toga što reprezentacija naše zemlje neće učestvovati na SP u Brazilu pomno će pratiti utakmice i takmičenje

  • 5

Jubilarno 20. prvenstvo sveta u fudbalu održaće se ove godine u Brazilu, a uprkos činjenici da reprezentacija Srbije neće biti među zemljama učesnicama, političari nisu izgubili navijački duh.

Šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke Zoran Babić kaže da za njega "Srbija nema alternativu".

- Veoma mi je žao što naša reprezentacija ne učestvuje. Uživaću u dobrom fudbalu, ali neću navijati ni za koga drugog - kaže on.

Funkcioner PUPS-a Momo Čolaković, kao veliki ljubitelj sporta i kako sam kaže, "sportski radnik", utehu nalazi u reprezentaciji Rusije.

- Ta zemlja mi je najbliža u srcu, a ako govorimo o kvalitetu igre, Španija zaista nema alternativu - ističe Čolaković.

Njegove kolege ne razmišljaju previše o Svetskom prvenstvu u fudbalu, jer su skoncentrisani na vanredne parlamentarne izbore.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je na pitanje Telegrafa za koga će navijati na svetskoj smotri fudbala dao originalan odgovor:

- Navijam jedino da Crvena zvezda pobedi u subotu u Jagodini i za izbornu listu "Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS".

Takođe, funkcioner Demokratske stranke Dragan Šutanovac kaže da još uvek nije razmišljao o tome.

- Za koga ću navijati razmišljaću nakon 16. marta - poručio je Šutanovac jer su za njega u ovom momentu prioritet vanredni parlamentarni izbori.

Šef kabineta Borisa Tadića Marko Đurišić za naš portal kaže da će pratiti predstojeći fudbalski sudar divova i da će navjati za Urugvaj.

Evropu će na Svetskom prvenstvu u fudbalu predstavljati 13 reprezentacija, a učestvovaće i naše komšije: po prvi put reprezentacija BIH, a nastupiće i Hrvati, iako je defanzivac fudbalske reprezentacije Hrvatske, Josip Šimunić, izazvao skandal kada je poveo navijanje povikom "Za dom spremni", koji je tokom Drugog svetskog rata koristio fašistički ustaški pokret.

Južnu Ameriku će zastupati šest timova, dok će za Severnu Ameriku nastupiti Kostarika, Honduras i Meksiko.

Sve u svemu, biće to zanimljivo prvenstvo. Ostaje žal, bar za lidera Jedinstvene Srbije, što na njemu neće moći da učestvuje Crvena zvezda, kako bi imao za koga da navija.

(M. Bojanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA