SNS: Da svaka škola ima školicajca

Potpredsednica SNS-a i sekretar Privremenog organa Beograda najavili da će nakon gradskih izbora sve škole u Beogradu imati školskog policajca

  • 9

Potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović i sekretar Privremenog organa Beograda posetili su danas Osnovnu školu "Kosta Abrašević" u Resniku, gde je predstavljen projekat za bezbednost dece u školama, i najavili da će nakon gradskih izbora sve škole u Beogradu imati školskog policajca.

Mihajlovićeva je poručila da će školske policajce, "školicajce", finansirati grad ukoliko Srpska napredna stranka pobedi na graskim izborima.

- Ova vlast pokazala je da vodi računa o bezbednosti dece, što se može videti prisustvom 'školicajaca' u ovoj školi. I ukoliko građani budu dali poverenje SNS-u, svaka škola u Beogradu imaće 'školicajce' koje će angažovati grad. Oni će voditi računa o bezbednosti dece i biti povezani sa lokalnom policijom - poručila je Mihajlović.

Sekretar Privremenog organa istakao je da je u Beogradu pojedine škole imaju "školicajace", opštinske službenike Opštine Rakovica, druge privatno obezbedjenje, ali i da ima škola bez ikakvog obezbedjenja.

Predsednik opštine Rakovica Milosav Miličković objasnio je da školski policajci u rakovičkim osnovnim školama postoje već dve godine i to u devet objekata na teritoriji opštine, u svakoj smeni po jedan policajac, kao i da ih plaća opština, a ne roditelji đaka.

- Pokazalo se da su nakon uvođenja 'školicajaca' za 90 odsto smanjen broj tuča u školskom dvorištu i povećana bezbednost prilikom prelaska ulice. Zbog dobrih rezultata opština je predložila Gradskoj upravi da se projekat primeni u čitavom gradu - rekao je Miličković.

On je dodao i da je jutros imao sastanak sa predstavnicima JP "Parking servis", i da je postignut dogovor da novac uplaćen za parkiranje sa po jednog parking mesta u blizini svake škole u Beogradu bude uplaćen toj školi, za njene namene, odnosno kupovinu kompjutera, lopti.

Opština Rakovica, u okviru Odeljenja za obrazovanje, uposlila je 18 opštinskih službenika, "školicajaca", koji su stacioniranu u osam osnovnih škola u toj opštini, gde se staraju o bezbednosti dece. Njihov primarni cilj, kako su objasnili predstavnici opštine, jeste da svojim prisustvom u školskom okruženju utiču na potencijalne počinioce delikata, kao i da ih odvrate od prekršaja i krivičnih dela.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zanto

    3. mart 2014 | 13:42

    imaju vec policajca, boze me sacuvaj skolicajca, ko li vama vodi kampanju

  • Osmatrac

    3. mart 2014 | 15:32

    Lepa je skola bila kad je ucitelj bio,i bog i batina,i svima bilo dobro,a sad u svaku skolu policisko odeljenje,sramota.

  • Hogar strasni

    3. mart 2014 | 14:29

    Najbolje je da svaka kuca dobije policajca mozda bi onda bili sigurni......mada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA